16
april
2019
dinsdag 16 april 2019 / 15:00 tot 17:30, Driessen HRM, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond

Regionale werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid”

Op dinsdagmiddag 16 april organiseert Cubiss*  de werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal!”. Deze bijeenkomst gaat over het nut van investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in uw bedrijf.

Programma

Gespreksleider Frits Spits praat met diverse gasten. U krijgt informatie over oplossingen en subsidies binnen bedrijven.
Meer informatie volgt.

Investeren in taal is slim

In Noord-Brabant hebben 170.000 mensen moeite met lezen en rekenen. Hiervan werkt een groot deel in Brabantse bedrijven. Deze groep medewerkers hebben moeite met het versturen van e-mails, begrijpen van instructies of het invullen van formulieren. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en HR-managers hier niet van op de hoogte.

Het is daarom slim om als werkgever te investeren in de taalvaardigheid van uw werknemers. Tijdens deze conferentie hoort u waarom een goede beheersing van de Nederlandse taal aan de basis ligt van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. U leert dit probleem beter te herkennen en te bespreken met uw medewerkers. U hoort wat een goede aanpak kan zijn en welke subsidies er bestaan.

Voor wie?          

HR-managers, teamleiders, directie en werkgevers in Helmond en omgeving.

Praktisch

Dinsdag 16 april 2019
Vanaf 15.00 uur
Driessen HRM, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond 

*Deze werkgeversconferentie wordt georganiseerd door Cubiss Brabant,  Leren en Werken, Stichting Lezen & Schrijven, ROC Ter AA en de Taalhuizen Helmond Peel, Dommeldal en  Lage Beemden.

Speciaal voor werkgevers van Brabantse bedrijven heeft Cubiss een kort filmpje gemaakt over het belang van aandacht voor taal op de werkvloer.

Lees hier het interview met de organiserende partijen.

Locatie

Driessen HRM, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond 

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement