16
april
2019
dinsdag 16 april 2019 / 15:00 tot 17:30, Driessen Groep, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond

Regionale werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid”

Op dinsdagmiddag 16 april organiseert Cubiss*  de werkgeversconferentie “Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal!”. Deze bijeenkomst gaat over het nut van investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in uw bedrijf.

In Brabantse bedrijven werken veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Deze groep medewerkers heeft bijvoorbeeld moeite met het versturen van e-mails en het begrijpen van instructies. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en HR-managers hier niet van op de hoogte. Tijdens de werkconferentie 'Duurzame inzetbaarheid, het begint met taal' leert u - onder dagvoorzitterschap van radiopresentator Frits Spits - over het nut van het investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in uw bedrijf én hoe daar voordeel uit te halen.

Programma

14.30 uur Inloop

15.00 uur Start programma:

- Een presentatie over de inzet van taal om duurzame inzetbaarheid te realiseren.

- Handreikingen én oplossingen voor meer rendement, op zowel maatschappelijk als financieel vlak.   

- Informatie over de vele mogelijkheden binnen de Taalhuizen in onze regio.

- Informatie over het lokale aanbod, ondersteuningsmogelijkheden en subsidies.

- Praktijkvoorbeelden van lokale bedrijven hoe zij taal al inzetten.

- Een voormalig ondernemer uit Asten kon amper lezen en vertelt over zijn ervaringen en wat taallessen hem hebben gebracht.

17.00 uur Afsluitende borrel

Investeren in taal is slim

In Noord-Brabant hebben 170.000 mensen moeite met lezen en rekenen. Hiervan werkt een groot deel in Brabantse bedrijven. Deze groep medewerkers hebben moeite met het versturen van e-mails, begrijpen van instructies of het invullen van formulieren. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en HR-managers hier niet van op de hoogte.

Het is daarom slim om als werkgever te investeren in de taalvaardigheid van uw werknemers. Tijdens deze conferentie hoort u waarom een goede beheersing van de Nederlandse taal aan de basis ligt van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. U leert dit probleem beter te herkennen en te bespreken met uw medewerkers. U hoort wat een goede aanpak kan zijn en welke subsidies er bestaan.

Voor wie?          

HR-managers, teamleiders, directie en werkgevers in Helmond en omgeving.

Praktisch

Dinsdag 16 april 2019
Vanaf 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur
Driessen Groep, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond 

*Deze werkgeversconferentie wordt georganiseerd door Cubiss Brabant,  Leren en Werken, Stichting Lezen & Schrijven, ROC Ter AA en de Taalhuizen Helmond Peel, Dommeldal en  Lage Beemden.

Speciaal voor werkgevers van Brabantse bedrijven heeft Cubiss een kort filmpje gemaakt over het belang van aandacht voor taal op de werkvloer.

Lees hier het interview met de organiserende partijen.

Locatie

Driessen HRM, Schootense Dreef 15, 5708 HZ Helmond 

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement