27
maart
2019
woensdag 27 maart 2019 / 13:30 tot 15:30, Koning Willem I College in Den Bosch, Workplaza, in gebouw S

Werkgeversconferentie  “Duurzame inzetbaarheid”

Op woensdag 27 maart om 14.00 uur organiseren Cubiss, Stichting Lezen & Schrijven, het Bossche Taalnetwerk en Leren & Werken de bijeenkomst “Duurzame inzetbaarheid, investeren in taal loont”. Deze bijeenkomst gaat over het nut van investeren in de taalvaardigheid van medewerkers in uw bedrijf.

Programma

Gespreksleider Frits Spits praat met Joost Brinkhuis (Manager P&O van landelijk schoonmaakbedrijf Asito) en Hans Joore (HR- Manager van voedingsverpakkingsbedrijf Vetipak) over de taalaanpak binnen hun bedrijf.

Ondernemer Piet van Horrik kon amper lezen, toch was hij ruim 30 jaar directeur van zijn eigen constructiebedrijf. Hij vertelt over zijn eigen ervaring en vertelt wat taallessen hem hebben opgebracht. (*)

Tot slot krijgt u informatie over oplossingen en subsidies binnen bedrijven van o.a. Mérie Michiels (SBB).

Investeren in taal is slim

In Noord-Brabant hebben 170.000 mensen moeite met lezen en rekenen. Hiervan werkt een groot deel in Brabantse bedrijven. Deze groep medewerkers hebben moeite met het versturen van e-mails, begrijpen van instructies of het invullen van formulieren. Dit kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijf. Denk aan een lagere productiviteit, hoger ziekteverzuim en veiligheidsproblemen. Vaak zijn werkgevers, teamleiders en HR-managers hier niet van op de hoogte.

Het is daarom slim om als werkgever te investeren in de taalvaardigheid van uw werknemers. Tijdens deze conferentie hoort u waarom een goede beheersing van de Nederlandse taal aan de basis ligt van de duurzame inzetbaarheid van uw werknemers. U leert dit probleem beter te herkennen en te bespreken met uw medewerkers. U hoort wat een goede aanpak kan zijn en welke subsidies er bestaan.

Voor wie?          

HR-managers, teamleiders, directie en werkgevers in Den Bosch en omgeving.

Praktisch

Woensdag 27 maart
14:00 – 15.30 Programma; inloop vanaf 13:30 uur
Koning Willem I College in Den Bosch
Vlijmenseweg 2, Hoofdingang is Henri Dunantstraat

Speciaal voor werkgevers van Brabantse bedrijven heeft Cubiss een kort filmpje gemaakt over het belang van aandacht voor taal op de werkvloer.

(*) Piet van Horrik uit Asten was ruim dertig jaar directeur van zijn eigen bedrijf, terwijl hij amper kon lezen en schrijven. Nooit was laaggeletterdheid een probleem, tot hij voor zichzelf ging werken en de fax zijn intrede deed. Opeens moest alles op papier. Jaren hield hij het probleem voor zich, tot zijn dochters hem dwongen naar school te gaan. Toen hij thuis internet wilde hebben vroeg hij zijn dochter daarbij om hulp. Zij wilde het formulier best voor hem invullen, op voorwaarde dat hij een cursus communicatie ging volgen. Ondanks negatieve associaties met leraren wist hij zich na jaren terug te knokken. Na zes jaren les te hebben gevolgd op het ROC ter Aa in Helmond was zijn Nederlands bijgespijkerd. Hij doorbrak het taboe en nu zet hij zich in als taalambassadeur om zijn verhaal te vertellen.

Als vrijwillig chauffeur op de buurtbus komt hij geregeld mensen tegen die niet goed kunnen lezen en schrijven. Als taalambassadeur probeert hij ze te overtuigen ook een cursus te gaan volgen. “Mijn advies voor jongeren: maak je opleiding af, dat is zo belangrijk. Dat had ik zelf ook moeten doen. Het is ontzettend jammer dat ik dat pas op latere leeftijd heb gedaan.”
Bekijk hier zijn verhaal.

Locatie

Koning Willem I College in Den Bosch, Workplaza, in gebouw S.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement