16
november
2017
donderdag 16 november 2017 / 13:00 tot 15:30, Verkadefabriek 's-Hertogenbosch

Werken aan digitale geletterdheid? Zo doe je dat!

Wij nodigen u van harte uit voor een strategische sessie rondom digitale geletterdheid in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch op donderdag 16 november 2017. Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant en deelname voor Brabanders is gratis.

In de huidige informatiesamenleving groeien leerlingen op met (digitale) media en nieuwe technologieën. Toekomstgericht onderwijs houdt onder meer in dat je leerlingen digitale vaardigheden bijbrengt. Welke aanvullende kennis en vaardigheden vereist het gebruik van digitale media om te functioneren in het leven, bij het leren en werk? Om een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen, moeten kinderen hier op worden voorbereid. Daar ligt de taak van scholen.

Als school kun je al een begin maken met het integreren van digitale geletterdheid in je onderwijs. Besturen die deze stap al gezet hebben, doen dat vooral door in te zetten op programmeren. Of alleen op mediawijsheid. Idealiter brengt een digitaal geletterde school samenhang aan in alle digitale vaardigheden. Maar, hoe dan?

Tijdens een inspirerende sessie voor schoolbestuurders en schoolleiders van scholen uit het primair en voortgezet onderwijs, vertelt Remco Pijpers hoe je een visie op digitale geletterdheid ontwikkelt en hoe je van visie naar praktijk gaat. Je kunt de ontwikkeling van digitale geletterdheid keurig netjes en gestructureerd via leerdoelen in een curriculum gieten. Maar digitale geletterdheid is meer dan een optelsom van meetbare leerdoelen, met een voorspelbare uitkomst.

Programma
  • 13:00 – 14:00 uur     Ontvangst met lunch en mogelijkheid om uw collega’s te spreken
  • 14:00 – 15:00 uur     Strategische sessie met Remco Pijpers van Kennisnet
  • 15:00 – 15:30 uur     Interactieve sessie met stellingen, discussie en uw vragen

Bedoeld voor: Deze middag is bedoeld voor schoolleiders, beleidsmakers van primair en voortgezet onderwijs en voor directeuren en managers educatie van de Brabantse bibliotheken.  

Heeft u interesse? U kunt zich inschrijven via onderstaand formulier. Deelname voor Brabanders is gratis.

Graag tot 16 november!

Remco Pijpers is strategisch adviseur digitale geletterdheid bij Kennisnet en expert op het gebied van jeugd en digitale media. Hij studeerde journalistiek en geschiedenis. Remco verdiept zich al sinds 1997 professioneel in wat kinderen doen met digitale media. Het liefst bedenkt hij, achter de schermen, plannen die leiden tot veranderingen die goed zijn voor kinderen. Eind 2005 ging Remco aan de slag als directeur van Mijn Kind Online. In 2014 voegden Kennisnet en Mijn Kind Online hun activiteiten op het gebied van mediawijsheid samen en kwam hij in dienst van Kennisnet. Remco heeft inmiddels diverse publicaties op zijn naam staan, waaronder Mediawijsheid op de basisschool en Sociale media in het speciaal onderwijs. Dit najaar verschijnt zijn nieuwste publicatie; het handboek digitale geletterdheid.

Locatie

Verkadefabriek 's-Hertogenbosch

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.