3 oktober, 2017 - 09:30 tot 12:00
/ Sittard

Training: Wegwijs in de collectie NT1 en NT2

Bijna alle bibliotheken beschikken over een collectie boeken en andere media voor burgers die hun lees- en schrijfvaardigheid in het Nederlands willen aanscherpen. Sommigen van hen hebben de Nederlandse taal als moedertaal (NT1), voor anderen is het de tweede taal (NT2).De collectie kan bijvoorbeeld gebruikt worden door een bibliotheeklid zelf of taalvrijwilligers bij de één-op-één ondersteuning van hun taalmaatjes, maar ook bij de ondersteuning van groepen in een taalcafé of bij een (digi)Taalhuis.

Maar welke collega weet de weg in deze collectie? Meestal zijn er wel één of twee bibliotheekmedewerkers die goed op de hoogte zijn. Maar wat als die ene specialist niet aanwezig is en er komt iemand in de bibliotheek die graag uitleg wil over de collectie, of die een passend boek zoekt om te oefenen? Bijvoorbeeld een taalvrijwilliger, een inburgeraar, of iemand die gewoon zijn leesvaardigheid bij wil spijkeren. Dan kan het voor de overige front-office- of de taalhuismedewerkers best lastig zijn om advies te geven. 

Hoe kun je je klant op een juiste manier adviseren, als je niet dagelijks met deze collectie werkt? Hoe kun je er snel wegwijs in raken? Cubiss biedt in het najaar de training 'Wegwijs in de collectie NT1 en NT2' aan. Niet voor de specialisten van de NT1- en NT2-collectie, maar juist voor de andere bibliotheekmedewerkers die er niet zo bekend mee zijn. Hierin wordt op een duidelijke en eenvoudige wijze uiteengezet hoe je makkelijk en snel je weg kunt vinden in de bibliotheekcollectie voor NT1 en NT2.

Deze training wordt in Limburg aangeboden vanuit het provinciaal gesubsidieerd project Participatie en zelfredzaamheid.  Deelname is gratis voor medewerkers van alle Limburgse bibliotheken.

Voor wie

Front-office medewerkers van de Bibliotheek en medewerkers van (digi)Taalhuizen.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 15 september via onderstaand formulier. Er geldt een maximum van 15 deelnemers per sessie.

Onderwerpen

Locatie

Cubiss Sittard (Mercator 1, 6135 KW Sittard)

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie
Bijeenkomst

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.