27
maart
2018
dinsdag 27 maart 2018 / 09:30 tot 12:30, Cubiss. Tilburg

Training: Wegwijs in de collectie NT1 en NT2

Deze training is bedoeld voor front-office medewerkers van de bibliotheek en medewerkers van (digi)Taalhuizen. In deze training krijg je een inleiding over de collectie NT1 en NT2, zodat je daarna makkelijk en snel je weg kunt vinden in deze bibliotheekcollectie.

Bijna alle bibliotheken beschikken over een collectie boeken en andere media voor burgers die hun lees- en schrijfvaardigheid in het Nederlands willen aanscherpen. Sommigen van hen hebben de Nederlandse taal als moedertaal (NT1), voor anderen is het de tweede taal (NT2). De collectie kan bijvoorbeeld gebruikt worden door een bibliotheeklid zelf of taalvrijwilligers bij de één-op-één ondersteuning van hun taalmaatjes, maar ook bij de ondersteuning van groepen in een taalcafé of bij een (digi)Taalhuis.

Trainer Andrea Driesse: Wegens grote vraag herhalen we deze training

Vrijwel elke bibliotheek heeft een medewerker in huis met specifieke kennis rondom de collectie. Wat als die specialist niet aanwezig is en er komt iemand in de bibliotheek die graag uitleg wil over de collectie, of die een passend boek zoekt om te oefenen? Bijvoorbeeld een taalvrijwilliger, een inburgeraar, of iemand die gewoon zijn leesvaardigheid bij wil spijkeren. Dan kan het voor de overige front-office- of de taalhuismedewerkers best lastig zijn om advies te geven. 

De kosten voor deelname aan de training wordt door het provinciaal gesubsidieerd project Versterken taalvaardigheidproject vergoed voor medewerkers van alle Brabantse bibliotheken. Hoe kun je je klant op een juiste manier adviseren, als je niet dagelijks met deze collectie werkt? Hoe kun je er snel wegwijs in raken? Cubiss biedt de training 'Wegwijs in de collectie NT1 en NT2' aan. Niet voor de specialisten van de NT1- en NT2-collectie, maar juist voor de andere bibliotheekmedewerkers die er niet zo bekend mee zijn. Hierin wordt op een duidelijke en eenvoudige wijze uiteengezet hoe je makkelijk en snel je weg kunt vinden in de bibliotheekcollectie voor NT1 en NT2.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor front-office medewerkers van de bibliotheek en medewerkers van (digi)Taalhuizen. In deze training krijg je een inleiding over de collectie NT1 en NT2, zodat je daarna makkelijk en snel je weg kunt vinden in deze bibliotheekcollectie. De training bevat ook interessante onderdelen voor collectioneurs die zich met de materialen voor NT1 en NT2 bezighouden.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 22 maart 2018 via onderstaand formulier. Er geldt een maximum van 15 deelnemers.

Andere trainingen

Deze training wordt ook op 8 mei in Bergen op Zoom georganiseerd. 
Cubiss biedt meer trainingen. Klik hier voor het totale overzicht.

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.