13
september
2018
donderdag 13 september 2018 / 09:00 tot 12:00, Cinecitta, Willem II Straat 29 - Tilburg

Vroegschoolse educatie: Klein beginnen & groot(s) aanpakken

Kenniskaravaan

BoekStart is een goed voorbeeld van een preventieve aanpak rondom leesontwikkeling waarmee de bibliotheek buiten haar eigen muren treedt. Maar er zijn nog volop uitdagingen. In deze bijeenkomst schenken we aandacht aan het bereiken van kinderen met een vve-indicatie, ouders – gezinnen waar weinig aandacht is voor (voor)lezen –  en professionals.

De bijeenkomst wordt geleid door Janneke Hagenaar (Jonge kind specialist en eigenaar van Bureau Hagenaar). Zij legt de verbinding tussen praktijk en theorie rondom boeken en voorlezen voor kinderen (en hun netwerk-ouders-gezin-professionals) met een vve-indicatie. We starten de themabijeenkomst met wat we al doen en zetten van daaruit vervolgstappen. Opbrengst: Ieder gaat vanuit zijn of haar eigen rol en taak in het werk geïnspireerd, gemotiveerd én gefundeerd aan het werk met kinderen, hun ouders, en professionals die met de kinderen werken! 

Programma

09:00 - 12:00 uur

  • Startactiviteit: iedereen heeft een foto, serie, of verhaal meegenomen waarop zijn/haar ideaal staat ten aanzien van Boekstart. We richten met dit materiaal een mini-expositie in, met als doel om met en van elkaar te leren. We kijken wat er al is en waar we aan willen werken.
  • Structureren en analyseren: we gaan onze verhalen bekijken en er een rode draad uit halen. 
  • Verdiepen: wat weten we vanuit onderzoek en praktijk? Wat kan voor ons waardevol zijn om van klein naar groot (s) te gaan in ons werk?
  • Werkactiviteit: aan het werk met een boek; ervaren en reflecteren. We komen tot een plan voor de eigen praktijk.
  • Afsluiting.

 

Voor wie?

Ben jij educatiespecialist, leesconsulent of mediacoach? Zoek je inspiratie en praktijkvoorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt? Kom dan naar de Kenniskaravaan 2018! De bijeenkomsten vinden plaats op bijzondere locaties in Limburg en Brabant. We hopen je te ontmoeten! De bijeenkomsten zijn ook interessant voor onderwijsprofessionals. Nodig je contacten gerust uit!

Kosten

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Met de kanttekening dat als je jezelf hebt aangemeld, we ook op je komst rekenen!

 

Meld je snel aan via onderstaand formulier!

 

Mocht je 13 september niet kunnen, check dan de bijeenkomst van 11 september in Roermond.

Locatie

Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA  Tilburg.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.