10
april
2024
woensdag 10 april 2024 / 12:30 tot 16:00 , Cubiss, Tilburg

Verdiepingstraining voor BoekStartcoaches - Taal door interactie

Waarom is een goede interactie belangrijk voor taalontwikkeling en andere ontwikkelingen van kinderen? Hoe breng je een beurtwisseling op gang? Hoe houd je rekening met verschillende karakters, communicatiestijlen of taalniveaus van kinderen tijdens samen spelen of voorlezen? Hoe leert een kind op ongedwongen manier nieuwe woorden en zinnen?

Programma

BoekStartcoaches worden zich tijdens deze terugkomdag (weer) bewust van het belang van een gebalanceerde, plezierige en ontspannen interactie tussen ouder en kind. Om taalontwikkeling bij kinderen te kunnen stimuleren of ondersteunen is eerst deze interactie nodig, waarbij de interesse en aandacht van het kind wordt gevolgd. Zo stemt de ouder zijn/haar taalaanbod af op de communicatiebehoefte van het kind en hoort het kind precies de woorden die hij nodig heeft.

Doelgroep

De training is specifiek voor BoekStartcoaches. 

Locatie

Deze verdiepingstraining wordt gegeven op drie verschillende data en locaties. Kies zelf de locatie die voor jou het beste uitkomt.

25 maart, 12.30 - 16.00 uur: Probiblio

5 april, 9.30 - 13.00 uur: Rijnbrink

10 april, 12.30 - 16.00 uur: Cubiss

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie over de inhoud van deze nascholing op Bibliotheekcampus. Ook het aanmelden verloopt via Bibliotheekcampus. De training wordt verzorgd door Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheekcampus. 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Cubiss Tilburg

Statenlaan 4, 5042 RX Tilburg