25
oktober
2018
donderdag 25 oktober 2018 / 09:30 tot dinsdag 13 november 2018 / 12:30, Cubiss Tilburg

Training Samenwerken in een netwerk

Op veel plaatsen worden Taalhuizen of Taalpunten opgericht, vaak in een bibliotheek.  Maar als bibliotheek doe je dit niet alleen. Het Taalhuis is bij de meeste bibliotheken het resultaat van een netwerkinspanning. Er zijn diverse partners uit het taalnetwerk bij betrokken, waaronder  welzijnsorganisaties, taalaanbieders, taalmaatjes en de gemeente. Iedere partner heeft zijn eigen rol in het bereiken van diegenen voor wie het Taalhuis bestemd is: laaggeletterden en anderen die hun (digitale) vaardigheden willen vergroten. 

Het professioneel organiseren van samenwerken in een taalnetwerk vereist nieuwe vaardigheden van medewerkers en managers. Zoals vaardigheden rond het formuleren van een inspirerend perspectief, het mobiliseren van mensen en het bewerkstelligen van daadkracht. Er moet oog zijn voor het krachtenveld tussen de partners en eventuele tegengestelde belangen. En aandacht voor de relatie en elkaars doelen.

Dit alles en meer komt aan bod tijdens de training Samenwerken in een netwerk. Na deze training ben je beter toegerust om het proces van samenwerken goed vorm te geven en stagnaties te voorkomen of om te buigen.

Ook partners van bibliotheken zijn van harte welkom!

De geplande werksessie met het programmateam van het Taalnetwerk Oss werkte echt! Het duurde even maar dan heb je ook wat: het besef dat we erg ambitieus zijn en dat samenwerking noodzakelijk is om resultaat te behalen. Alleen ga je sneller, samen komen we verder. Dank je Cubiss voor de inspiratie voor de werksessie, die ik kreeg tijdens de training “Samenwerken in een netwerk”!

Daniëlle van Tilburg, taalhuiscoördinator Oss 

Data

De training bestaat uit twee dagdelen en wordt bij Cubiss in Tilburg gegeven op:

  • donderdag 25 oktober 2018 van 9.30-12.00 uur
  • dinsdag 13 november 2018 van 9.30-12.00 uur

Een overzicht van alle trainingen vind je hier.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor specialisten Basisvaardigheden en/of coördinatoren Taalhuizen van Brabantse bibliotheken. Alsmede de partners uit het taalnetwerk.

Aanmelden

De training loopt al aardig vol. Meld je zeker aan via onderstaand formulier en we kijken of er plek voor je is.

De kosten van deelname aan deze training van medewerkers van de Brabantse bibliotheken en hun partners uit het taalnetwerk worden voldaan vanuit het provinciaal gesubsidieerde project Versterken Taalvaardigheid. 

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement