29 maart, 2018 - 09:30 tot 12:30
/ Cubiss Tilburg

Training Samenwerken in een netwerk

Op veel plaatsen worden Taalhuizen of Taalpunten opgericht, vaak in een bibliotheek.  Maar als bibliotheek doe je dit niet alleen. Het Taalhuis is bij de meeste bibliotheken het resultaat van een netwerkinspanning. Er zijn diverse  partners uit het taalnetwerk bij betrokken, waaronder  welzijnsorganisaties, taalaanbieders, taalmaatjes en de gemeente. Iedere partner heeft zijn eigen rol in het bereiken van diegenen voor wie het Taalhuis bestemd is: laaggeletterden en anderen die hun (digitale) vaardigheden willen vergroten. 

Het professioneel organiseren van samenwerken in een taalnetwerk  vereist nieuwe vaardigheden van medewerkers en managers. Zoals vaardigheden rond het formuleren van een  inspirerend perspectief, het mobiliseren van mensen en het bewerkstelligen van daadkracht. Er moet oog zijn voor het krachtenveld tussen de partners en eventuele tegengestelde belangen. En aandacht voor de relatie en elkaars doelen.

Dit alles en meer komt aan bod tijdens de training Samenwerken in een netwerk. Na deze training ben je beter toegerust om het proces van samenwerken goed vorm te geven en stagnaties te voorkomen of om te buigen.

Ook partners van bibliotheken zijn van harte welkom!

Data

De training bestaat uit twee dagdelen en wordt bij Cubiss in Tilburg gegeven op:

  • dinsdag 29 maart 2018 van 9.30-12.00 uur
  • dinsdag 12 april 2018 van 9.30-12.00 uur

Een overzicht van alle trainingen vind je hier.

Voor wie

Specialisten Basisvaardigheden en/of coördinatoren Taalhuizen van Brabantse bibliotheken. Alsmede de partners uit het taalnetwerk.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Er geldt een maximum van 15 deelnemers.

De kosten van deelname aan deze training van medewerkers van de Brabantse bibliotheken en hun partners uit het taalnetwerk worden voldaan vanuit het provinciaal gesubsidieerde project Versterken Taalvaardigheid. 

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.