14 november, 2017 - 09:30 tot 12:00
/ Kantoor Cubiss Sittard

Training Samenwerken in een netwerk

Op veel plaatsen worden Taalhuizen of Taalpunten opgericht, vaak in een bibliotheek.  Maar als bibliotheek doe je dit niet alleen. Het Taalhuis is bij de meeste bibliotheken het resultaat van een netwerkinspanning. Er zijn diverse  partners uit het taalnetwerk bij betrokken, waaronder  welzijnsorganisaties, taalaanbieders, taalmaatjes en de gemeente. Iedere partner heeft zijn eigen rol in het bereiken van diegenen voor wie het Taalhuis bestemd is: laaggeletterden en anderen die hun (digitale) vaardigheden willen vergroten. 

Het professioneel organiseren van samenwerken in een taalnetwerk  vereist nieuwe vaardigheden van (bibliotheek)medewerkers en managers. Zoals vaardigheden rond het formuleren van een  inspirerend perspectief, het mobiliseren van mensen en het bewerkstelligen van daadkracht. Er moet oog zijn voor het krachtenveld tussen de partners en eventuele tegengestelde belangen. En aandacht voor de relatie en elkaars doelen.

Dit alles en meer komt aan bod tijdens de training Samenwerken in een netwerk. Na deze training bent u beter toegerust om het proces van samenwerken goed vorm te geven en stagnaties te voorkomen of om te buigen.

Ook partners van bibliotheken zijn van harte welkom!

Data

De training bestaat uit twee dagdelen en wordt in Cubiss Sittard (Mercator 1, 6135 KW Sittard) gegeven op:

  • dinsdag 14 november 9.30-12.00 uur
  • dinsdag 28 november 9.30-12.00 uur

Voor wie

Specialisten Basisvaardigheden en/of coördinatoren Taalhuizen van Limburgse bibliotheken. Alsmede de partners uit het taalnetwerk.

Aanmelden

Aanmelden kan (tot 1 november) via onderstaand formulier. Er geldt een maximum van 15 deelnemers.

Deze training wordt in Limburg aangeboden vanuit het provinciaal gesubsidieerde project Participatie en zelfredzaamheid. Deelname is gratis voor medewerkers van alle Limburgse bibliotheken en hun partners uit het taalnetwerk.                        

Locatie

Kantoor Cubiss Sittard (Mercator 1, 6135 KW Sittard)

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.