06
oktober
2022
donderdag 06 oktober 2022 / 9:00 tot 12:00 , Van Abbemuseum Eindhoven

Training Leiden van een debat 6 oktober 2022

Cubiss organiseert samen met het Nederlands Debat Instituut opnieuw de training ‘Leiden van debat’. Je leert hoe je een debat voorbereidt en leidt, de taken van een debatleider en verschillende gesprekstechnieken. Voordat je aan de training deelneemt, volg je een e-learning. In deze e-learning leer je meer over de wettelijke taak van de bibliotheek, de opstelling van een debat, de rol van een debatleider, het bepalen van thema’s voor een debat, etc. 

De eerste training vond eind november 2021 plaats. Door middel van een deel theorie en veel oefenen is deze training succesvol afgerond met veel lef en enthousiasme door de 10 eerste deelnemers. Zie ook het visuele beeldverslag dat tijdens de training is getekend. 

Omdat de deelnemers deze training met een 8,0 hebben beoordeeld en omdat we vanuit de branche horen dat er meer behoefte is aan deze training, is er besloten om deze blended learning in 2022 nogmaals te herhalen. 

We sluiten deze ochtend af met een facultatieve lunch, zodat we nog even lekker verder kunnen praten met elkaar.  

Doel en inhoud

Doel van de training is om zelf een debat te kunnen leiden. De training duurt één dagdeel en voorafgaand is er een e-learning die je in eigen tijd kunt volgen. We organiseren dit samen met het Debatinstituut Nederland.

De training gaat in ieder geval in op de volgende punten: 

  • De beste voorbereiding op het leiden van een debat 
  • De taken van een debatleider 
  • Hoe leid je een goed debat?  
  • Verschillende gesprekstechnieken 

Kosten

Voor bibliotheken uit de provincies Noord-Brabant, Limburg en Utrecht worden de kosten voor het volgen van deze training betaald vanuit de provinciale subsidies.
Aan deelnemers uit andere provincies wordt voor deze pilot een bijdrage gevraagd van € 149 per persoon.

Interesse?

Heb je vragen of wil je je interesse doorgeven, neem dan contact op met Mirjan Albers.

Bekijk agenda-overzicht >>