14 september, 2017 - 13:00 tot 15:00
/ Cubiss, Statenlaan 4, Tilburg

Hoe ga je goed voorbereid aan de slag met de lessenreeks informatievaardigheden in het voortgezet onderwijs?

Wie was Napoleon? Waar wordt de lekkerste sushi gemaakt? Hoe hoog is de Eiffeltoren? Leerlingen struinen dagelijks het internet af op zoek naar antwoorden. Gewoon even googelen toch? Maar hoe voorkom je dat leerlingen in die berg aan informatie door de bomen het bos niet meer zien? Dat ze betrouwbare bronnen vinden, deze goed weten te verwerken en met anderen kunnen delen? Allemaal vragen die aan bod komen in de gloednieuwe lessenreeks informatievaardigheden voor de eerste drie leerjaren van het voortgezet onderwijs.

Samenwerken met het onderwijs brengt echter meer met zich mee dan slechts het overhandigen van een product met een handleiding. Met jouw kennis van informatievaardigheden ben je daarom een unieke samenwerkingspartner voor het onderwijs, zeker als je deze kennis kunt verbinden aan de opdracht van het onderwijs. Maar hoe pak je dat goed aan?

Door het volgen van deze training kun jij verdieping bieden op het gebied van informatievaardigheden in het onderwijs en hierin de meerwaarde van de bibliotheek laten zien. Tijdens deze middag krijg je munitie en ervaring om leerlingen en leerkrachten te inspireren en schooldirecties te overtuigen van het belang van informatievaardigheden. Bovendien laten we zien welke rol er voor jou is weggelegd bij de uitvoering van de lessenreeks.  

Na deze training:

  • weet je welke onderwijsdoelen er met de lessenreeks informatievaardigheden behaald kunnen
  • heb je de lessenreeks uitgeprobeerd;
  • ken je de didactische opzet van de lessenreeks;
  • kun je met overtuiging je ervaring en kennis delen met het onderwijs;
  • weet je welke rol jij als bibliotheekmedewerker in de lessenreeks kunt spelen.

 

Voor wie:

Deze training is bedoeld voor medewerkers van de bibliotheek: onderwijsspecialisten, leesconsulenten, mediacoaches en educatiespecialisten.

Invulling

Je krijgt tijdens deze middag de kans om met de lessenreeks te experimenteren. Door de lessen zelf te ervaren en het doel en de achtergrond te leren kennen, krijg je een stevige basis om het onderwijs op de beste wijze te bedienen.

Kosten:         

De prijs per deelnemer bedraagt € 49,00. Voor medewerkers van Brabantse en Limburgse bibliotheken is deelname gratis.

Aanmelden:

Schrijf je nu in voor deze interessante training. Inschrijven kan t/m 1 september. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (max. 20 personen), dus ben er snel bij! Deelnemers van Limburgse en Brabantse bibliotheken hebben voorrang op deelnemers uit overige provincies.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.