11
januari
2019
vrijdag 11 januari 2019 / 10:00 tot 15:00, Cubiss Tilburg

Studiekringen van en voor ouderen zijn een mooie kans om als bibliotheek bij te dragen aan de ontwikkelingen in het sociaal domein. Studiekringen dragen enerzijds bij aan een Leven Lang Leren en anderzijds aan het voorkomen van eenzaamheid. De collectie van de bibliotheek en het zijn van een “open leercentrum” vormen de ideale thuisbasis voor het starten van nieuwe studiekringen.

Aansluitend op de informatiebijeenkomst van 17 september 2018 voor de Brabantse bibliotheken en hun partners, is dit de volgende stap om te gaan werken met Studiekringen50plus.

Datum: 11 januari 2019
Tijd: 10:00 – 15:00 uur. Vanaf 9.45 uur staat de koffie klaar. Inclusief lunch.
Locatie: Cubiss, Statenlaan 4, 5042 RX Tilburg
Aantal deelnemers: 8-16 (4 tot 8 bibliotheken)

Voor wie

Voor geïnteresseerde bibliotheekmedewerkers (frontoffice, backoffice, specialisten), medewerkers van welzijnsorganisaties of ouderenbonden, die aanspreekpunt en starter van nieuwe Studiekringen in hun bibliotheek of welzijnsorganisatie willen zijn.

Programma

In een Studiekring komt niet alleen kennis, maar vooral ook wijsheid samen. We hebben het over mensen die hun nieuwsgierigheid boven de 50 levensjaren niet kwijt zijn geraakt. Een geregeld samenkomen van ouderen rond een zelfgekozen thema, in een veilige groep, waarbij ontmoetingen, gesprekken en inzichten bepalen hoe de studiekring zich ontwikkelt. Voor meer informatie over een studiekring verwijzen we naar de website www.studiekringen50plus.nl

De training is ontwikkeld in een samenwerking tussen het Platform Studiekringen50plus, Spectrum, ADKuijpersadvies en Rijnbrink. In 2018 en 2019 kunnen we een forse korting geven op deze training vanwege een toegekende subsidie van het Oranje Fonds.

Het programma van deze train-de-begeleider is gericht op het ondersteunen en opstarten van nieuwe studiekringen en bestaat uit een mix van theorie en overdracht van ervaring. Nieuwe studiekringen starten vanuit de bibliotheek is een nieuw concept voor de bibliotheken, dat het liefst in samenwerking met de welzijnsorganisatie en ouderenbonden opgepakt wordt!

Als deelnemer aan deze training, leer je in één dag de achtergronden van de Studiekringen kennen, met de werkvormen die daar bij horen. Hierna ga je zelf één of meerdere nieuwe studiekringen opzetten in je bibliotheek of vanuit je welszijnsorganisatie. Vanuit deze training krijg je daar nog een coaching-on-the-job bij. Deelnemen aan deze training is starten met studiekringen! De begeleiding is in handen van Yvonne Sinkeldam (Rijnbrink) en een delegatie van het Platform Studiekringen50plus.

Investering

Deelname aan het programma kost normaliter € 1240,- excl. BTW per bibliotheek- of welzijnsorganisatie, maar door subsidie van het Oranje Fonds kunnen we ook in 2019 deze training aanbieden voor € 500,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is inclusief deelname van max. 2 (bibliotheek)medewerkers per organisatie aan de train-de-begeleider bijeenkomsten en coaching-on-the-job bij opstarten van studiekringen. Koffie, thee, lunch en het cursusmateriaal zijn tevens inbegrepen.

Aanmelden

Meld je nu aan via deze link. Graag aanmelden vóór 20 december 2018.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie:
Yvonne Sinkeldam, senior adviseur, 06-10 99 07 28 of yvonne.sinkeldam@rijnbrink.nl
Marjo Frenk, Teamleider Bibliotheekinnovatie, 06-20 51 40 73 of m.frenk@cubiss.nl

Voor vragen over plaatsing, deelname en overige praktische vragen:
Saskia Endeman, medewerker Rijnbrink Campus,  088-197 03 17 of campus@rijnbrink.nl

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.