27
februari
2024
dinsdag 27 februari 2024 / 16:00 tot 21:00 , Sittard

Taaldag XL 2024: Leeskriebels

Het Limburgs Leesoffensief, een initiatief van de Limburgse bibliotheken en Cubiss, presenteert de Taaldag XL. Ook dit jaar uiteraard samen met de opleidingen van Fontys Hogescholen Sittard.

Het evenement vindt plaats op dinsdag 27 februari 2024 met als thema Leeskriebels, leesplezier met boek en papier.

Programma

Nederland is het slechtste jongetje van de klas als het gaat om leesplezier, het nut dat we eraan toekennen en het aantal dyslexie-verklaringen. Kluun deelt zijn visie over hoe we het tij kunnen keren en leesplezier kunnen herstellen. Kluun (Raymond van de Klundert) is auteur van onder andere Help, ik heb een puber en Komt een vrouw bij de dokter

Els Stronks is hoogleraar Vroegmoderne Nederlandse letterkunde bij het departement Talen, Literatuur en Communicatie van de Universiteit Utrecht. Kijkend naar de nieuwe kerndoelen die SLO op dit moment met het onderwijsveld voor po en onderbouw vo aan het ontwikkelen is, kan gecombineerd lees- en schrijfonderwijs de toekomst van het taalonderwijs worden. Maar het hoeft niet. Leer hier meer over tijdens deze keynote. 

Marie-José de Ridder geeft de workshop 'Lezen begint met schrijven' en Kevin Hassing leert je beter/ anders/ met meer kennis voorlezen. 

Het is al een mooi vol programma, maar wordt de komende weken nog verder aangevuld. 

Bekijk het programma

Voor wie?

De Taaldag  XL is voor alle leraren en directies van het po, vo en mbo, voor studenten van Fontys-opleidingen in Limburg en voor de directies, educatiespecialisten en leesconsulenten van de Limburgse bibliotheken.

Meer informatie

De Taaldag XL vindt plaats in Sittard, in het Toon Hermans Theater en bij Fontys Sittard. De inloop is vanaf 16.00 uur en we ontvangen je graag via de ingang van Fontys. Aanmelden kan via onderstaand formulier. Er zijn voor jou geen kosten verbonden aan deelname aan de Taaldag XL. Wij zorgen voor broodjes en drinken. 

Aanmelden

We hebben op dit moment het maximaal aantal aanmeldingen bereikt. Als je je aanmeldt via onderstaand formulier, dan plaatsen we je op de reservelijst. Mocht er een plekje vrijkomen, nemen we contact met je op. 
 
Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Toon Hermans Theater en Fontys Sittard

Monseigneur Claessensstraat 4

6131 AJ Sittard