20
september
2022
dinsdag 20 september 2022 / 15:00 tot 17:30 , Eindhoven

Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

Er gebeurt de laatste jaren veel in de bibliotheek- en onderwijssector; vooral als het om leesbevordering gaat. Talloze onderzoeken laten zien dat de leesvaardigheid en het leesplezier bij Nederlandse kinderen en jongeren dalende is. Daarom moet er veel veranderen en dat betekent voor de bibliotheken en het onderwijs dat er werk aan de winkel is. 

Cubiss-BiSC organiseert daarom op 20 september van 15.00-17.30 uur een fysiek symposium voor de provincies Limburg, Noord-Brabant en Utrecht.  

Programma

15.00 uur - Inloop

15.15 uur - Welkomswoordje

15.30 uur - Tessa Cramer, futurist, over de toekomstige kansen en uitdagingen in de bibliotheek- en onderwijssector

16.00 uur - Daisy Mertens, leerkracht, over de samenwerking met de bibliotheek en het gezamenlijk aanpakken van de ontlezing door de ogen van de leerkracht

16.30 uur - Vragen uit de zaal en afsluiting

16.45 uur - Netwerkborrel

Bij de aftrap van het interprovinciale symposium ‘Leiderschap in Lezen’ nemen futurist Tessa Cramer en docent en onderwijsinnovator Daisy Mertens je mee in de toekomst van het onderwijs en de bibliotheeksector. Welke uitdagingen komen er nog aan en hoe kun je je daar als hoofd van het educatieteam of als HR-specialist op voorbereiden? Hoe stoom je een team klaar dat het leesbevorderingsvraagstuk kan oplossen? Na deze twee inspirerende lezingen, is er ruimte om te netwerken en te sparren met alle andere aanwezige educatiemanagers, teamleiders en HR-specialisten. Na 20 september volgen er nog drie online verdiepingssessies die voortborduren op de bovenstaande thematiek.

Bedoeld voor 

We richten ons op Educatiemanagers en HR-verantwoordelijken binnen de bibliotheken in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. 
Met dit symposium willen we teammanagement en HR-tools aanreiken waarmee ze hun team in staat kunnen stellen om haar veranderende rol in onze maatschappij zo goed mogelijk te vervullen. 

Kosten

Voor deelnemers uit de provincie Noord-Brabant, Limburg of Utrecht zijn er geen eigen kosten verbonden aan deelname. Voor aanwezigen vanuit een van de andere provincies is de eigen bijdrage 75 euro. 
Tot en met vijf werkdagen voor het evenement kan er kosteloos geannuleerd worden.  Daarna is dit niet meer mogelijk, maar kan het ticket eventueel doorgegeven worden aan een collega. 

Datum en tijd

Op 20 september openen de deuren van ruimte Lava bij Seats2Meet Strijp-S in Eindhoven om 15:00 uur voor een inloop. Om 15:15 uur begint de eerste futuristische lezing van Tessa Cramer en aansluitend neemt Daisy Mertens je mee in haar visie op onderwijsinnovatie en de toekomst van het onderwijs. Vanaf 16:30 uur start de netwerkborrel en staat er een hapje en een drankje klaar.

Adres en route

Het adres van Seats2Meet Strijp-S is Torenallee 24 “Apparatenfabriek” in Eindhoven. Het is op loopafstand van Station Eindhoven Strijp-S. Via deze link vind je alle verdere informatie over de precieze route en parkeermogelijkheden voor als je met de auto komt.

Verdere bijeenkomsten Symposium

Na de aftrap op 20 september volgen er nog drie thematische online verdiepingssessies van anderhalf uur en wel op 11 oktober, 17 november en 8 december tussen 09:30 – 11:00 uur. Drie verschillende thema’s passeren in deze verdiepingsmomenten de revue middels interessante sprekers. De thema's zijn: ‘de veranderende rol van de leesconsulent: van leverancier naar partner’, ‘het binnenhalen en binnenhouden van mensen met de juiste skills’ en ‘de zichtbaarheid van de educatieve bibliotheek bij partners en stakeholders’. Sprekers die jullie in deze thema’s gaan meenemen worden later bekendgemaakt.

Meld je hieronder aan voor het symposium op 20 september. Klik hier om aan te melden voor de online verdiepingssessies op 11 oktober, 17 november en 8 december

Tijdens het symposium op 20 september worden er video-opnames gemaakt van de sprekers. Deelnemers zullen niet herkenbaar in beeld gebracht worden. 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Seats2meet Strijp-S | Torenallee 24 | Eindhoven