24 augustus, 2017 - 13:30 tot 16:30
/ Nog niet bekend

Summerclass Gemeenteraadsverkiezingen

21 maart 2018 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. De aanloop naar de verkiezingen is een kans om het verhaal van je bibliotheek nog beter voor het voetlicht te krijgen bij oude en nieuwe politici én een kans om nieuwe relaties aan te gaan.

Cubiss biedt bibliotheekbestuurders en -managers een themamiddag 'lobby en gemeentelijke politiek'. Ervaren (ex)lokale politici gaan in gesprek over de volgende vragen:

  • Hoe werk je aan politiek draagvlak?
  • Hoe zet jij je lobbyactiviteiten  in?
  • Welke communicatiemiddelen gebruik je en wanneer?

Er is ruimte voor uitwisselen van ervaringen en je doet nieuwe inzichten op. Na aanmelding ontvang je o.a. literatuur ter voorbereiding.

Aan het einde van de ochtend hebben de deelnemers kennis over het krachtenspel in de lokale politiek en over hun eigen acteren daarin, informatie over hoe collega bestuurders hiermee omgaan en een lijstje met 'tips&tricks' over omgaan met de lokale politiek. Heb je er bijvoorbeeld aan gedacht een quote over de bibliotheek te sturen naar alle politieke partijen om in hun nieuwe partijprogramma’s te vermelden?

De middag wordt ingevuld door:

  • Marjo Frenk senior Adviseur Cubiss en 14 jaar lokale politieke ervaring als raadslid en wethouder
  • Rodney Weterings, senior adviseur en partner bij  Fraey en 6 jaar lokale politieke ervaring als wethouder

De bijeenkomst gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Aanmelden kan tot en met 15 augustus via het formulier onderaan deze pagina. Voor het bijwonen van de bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €75 in rekening gebracht.

Locatie

Nog niet bekend

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.