19
april
2021
maandag 19 april 2021 / 13:30 tot 16:00, Online

Stamtafel Voortgezet Onderwijs

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Doelgroep

Bij de Stamtafel is iedereen van de limburgse bibliotheken welkom. Daarbij nodigen we in het bijzonder educatiespecialisten uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega's en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en neem ze mee! 
De focus ligt op de Limburgse Bibliotheken, maar andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Programma 

Het thema van de Stamtafel vo is: De eerste stappen naar een structurele samenwerking met het vo.  

In de Stamtafel Kick-Off werd voor het voortgezet onderwijs dit thema meerdere keren genoemd. We steken bij deze Stamtafel in op de structurele samenwerking met het vo zodat meerdere onderdelen aan bod komen die de vo-specialist nodig heeft om de eerste stappen met vertrouwen te kunnen gaan zetten. 

Voor de aftrap van het programma hebben we Marjolein Hordijk, Programmamaker bij Bibliotheek Gelderland Zuid uitgenodigd. Helemaal alleen is ze begonnen om de samenwerking met het vo op te starten en inmiddels heeft ze een heel team aan specialisten rondlopen. Ze heeft veel kennis over hoe je de eerste stappen kunt zetten richting en hoe je het structureel kan borgen. Haar verhaal kleedt ze aan met praktische voorbeelden. En er is natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen. 

Vervolgens is het tijd voor de uitwisseling van enkele good practices:  

Jan-Paul Röst, Regisseur Kinderen en Ouders bij BibiloPlus, vertelt hoe hij het Leesoffensief samen met de drie vo scholen in het werkgebied vormgeeft. Onderdeel van het Leesoffensief is onder meer de campagne ‘Momentje vrij? Boek erbij!’, het invullen van een leesmotivatie-enquête, online lezen voor alle groep 8 leerlingen (i.s.m. PO) & Nederland Leest Junior voor de eerste en tweede klas leerlingen. 

Onder begeleiding van Community Librarian Lotte Kok, Bibliotheek Venlo, gaan we in gesprek over thema’s die jongeren bezighouden. Thema's die ze ook bespreekt in Biebcast, de podcast van Bibliotheek Venlo speciaal gemaakt voor en door jongeren. Ook is Lotte gestart met de jongerenleesclub Kalliope.  

Stamtafels 2021

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website

Meer informatie - tips

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Arabella Broers.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Zorg ervoor dat ze zich aanmelden!