3
juni
2021
donderdag 3 juni 2021 / 10:00 tot 12:30, Online

Stamtafel Taal & Gezondheid

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Cubiss Limburg nodigt je graag uit om samen aan de online Stamtafel Taal & Gezondheid in gesprek te gaan over laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden.  

Doelgroep

Iedereen is welkom, vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner. Deze digitale bijeenkomst is speciaal bedoeld voor contactpersonen en specialisten basisvaardigheden en vve/po/vo en educatiespecialisten. 
De focus ligt op de Limburgse Bibliotheken, maar andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Programma

Ondersteuning van laaggeletterden bij lezen en schrijven heeft indirect effect op gezondheidsvaardigheden. Mensen die goed kunnen lezen en schrijven kunnen informatie over een gezonde leefstijl beter begrijpen en toepassen. We besteden aandacht aan interessante toelichtingen en mooie praktijkvoorbeelden. Ook is er gelegenheid om vragen en ervaringen uit te delen. 

 • Positieve Gezondheid - Loek Vaessen van de Beweging Limburg Positief Gezond vertelt over Positieve Gezondheid en de uitdaging die Limburg zich gesteld heeft; en over: wat kan de bibliotheek met Positieve Gezondheid? 
   
 • DigiVitaler - Kim Keijsers van Digisterker geeft een presentatie over het programma Digivitaler: een lesprogramma dat bibliotheken kunnen organiseren over digitale zorg en hoe hier mee te leren werken. Ook komen de eerste ervaringen met dit programma aan bod. 
   
 • Gezondheidsplein in de bibliotheek - Gina van den Berg van bibliotheek de Tweede Verdieping (Nieuwegein) vertelt over hoe zij taal en gezondheid in de praktijk brengen op hun Gezondheidsplein.  
   
 • Goed Voorbeeld - een gesprek met Kiyara Venner van Biblioplus over hun ervaringen en plannen rondom het thema. 
   
 • Riskfactory - Nick Boersma van de Riskfactory Noord-Limburg gaat jullie out of the box inspireren met een kijkje achter de schermen. Hoe kunnen ouderen zelf aan de slag en ervaren wat veiligheid en gezondheid met elkaar te maken hebben? En hoe zou een samenwerking met bibliotheken er uit kunnen zien?
   

Stamtafels 2021

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website

Meer informatie - tips

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Ivette Sprooten.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Zorg ervoor dat ze zich aanmelden!