12
mei
2020
dinsdag 12 mei 2020 / 14:00 tot 15:30, Online/Digitaal

Stamtafel Taal & Gezin

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Cubiss Limburg nodigt je graag uit om samen aan de online Stamtafel Taal & Gezin in gesprek te gaan over strategische gezinsaanpak en ouderbetrokkenheid. De gezinsaanpak is een belangrijk wapen in de strijd tegen laaggeletterdheid omdat het de cyclus van laaggeletterdheid kan doorbreken. De gezinsaanpak richt zich primair op het ondersteunen van ouders bij het stimuleren van de taal- en geletterdheidsontwikkeling van hun (jonge) kinderen thuis. Daarnaast kan er ook worden ingezet op het verhogen van het taal- en geletterdheidsniveau van de ouders zelf.

Let op: Op 12 mei organiseren we twee verschillende Stamtafels: in de ochtend vindt de digitale Stamtafel Taal & Gezondheid plaats, in de middag vindt de digitale Stamtafel Taal & Gezin plaats. Je kunt je voor beide Stamtafels aanmelden via de aanmeldformulieren onder het agendabericht.

Bedoeld voor:

Bij de Stamtafel is iedereen welkom, ook je collega's en samenwerkingspartners. Daarbij nodigen we in het bijzonder specialisten/aandachtsfunctionarissen basisvaardigheden en taalhuiscoordinatoren en de educatiespecialisten en leesmediaconsulenten uit.
Onderhoud ook in deze tijd je contacten dus nodig je samenwerkingspartner uit en laat hem/haar digitaal aansluiten!

Wat kun je verwachten?

Onder deze bijzondere omstandigheden komen we op 12 mei samen aan een online Stamtafel om over dit thema te praten. Sprekers geven een toelichting op de strategische gezinsaanpak en ouderbetrokkenheid en en mooie praktijkvoorbeelden uit Heerlen, Meerssen en Maas en Peel worden onder de aandacht gebracht.
Er wordt een bijdrage geleverd door:

Voor Strategische Gezinsaanpak

  • Marie-Anne Raaijmakers, Senior Adviseur bij Stichting Kunst van Lezen
  • Renée Gabriël, coördinator basisvaardigheden bij Bibliotheek Meerssen

Toelichting Praktijkvoorbeeld gezinsaanpak Heerlen

  • Linda Wings, Medewerker Educatie bij SCHUNCK Bibliotheek Heerlen 
  • Ingrid van den Bunder, Bestuurder-manager bij Peuteropvang Heerlen (POVH)

Toelichting praktijkvoorbeeld voorleesgemeente en gezinsaanpak

  • Miriam Ambaum, Educatiespecialist bij Bibliotheek Maas en Peel

Bijdrage

De Stamtafel wordt samengesteld met jouw bijdrage.  Wat heb jij te delen? Wat wil je bespreken? Heb je vragen voor bovenstaande sprekers over gezinsaanpak en ouderbetrokkenheid? Laat het ons weten via het inschrijfformulier!

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Neem je iemand 'digitaal' mee? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Welke collega of samenwerkingspartner neem je mee? Zorg dat ze zich aanmelden!