15
oktober
2020
donderdag 15 oktober 2020 / 10:00 tot 12:30, Online

Stamtafel Primair Onderwijs

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Na de persconferentie van 28 september is duidelijk geworden dat de Cubiss Stamtafel po van 15 oktober als fysieke bijeenkomst helaas niet door kan gaan. Om de veiligheid te garanderen en het reizen te beperken hebben we besloten om de Stamtafel po online te laten plaatsvinden.

Doelgroep

Bij de Stamtafel is iedereen van de Limburgse bibliotheken welkom. We nodigen voor deze Stamtafel in het bijzonder educatiespecialisten en leesconsulenten uit.

Programma 

Door onder andere de Onderwijsraad wordt er een oproep gedaan aan bibliotheken en scholen om een leesoffensief te beginnen. Onder de naam 'Lees!' is dit leesoffensief van start gegaan. Eén van de mogelijkheden is het inzetten en werken met rijke teksten. Via Curriculum.nu ligt voor het leergebied Nederlands het accent op het werken met zulke rijke teksten. Teksten die ervoor zorgen dat leerlingen gaan nadenken over inhoud, samenhang en de wereld om hen heen. Rijke teksten vormen de basis van dieplezen. De vraag is hoe educatiespecialisten en leesconsulenten hiermee aan de slag kunnen gaan: Wat zijn rijke teksten? Waar vind je rijke teksten? Hoe kun je werken met rijke teksten? Hoe kun je scholen stimuleren met en adviseren over rijke teksten?

Programma Leesverdieping met rijke teksten ziet er als volgt uit:

  • Aan de hand van theorie en praktijk krijg je antwoorden op vragen over wat rijke teksten kunnen betekenen voor het onderwijs en hoe leesconsulenten hun rol kunnen vervullen op scholen (zonder op de stoel van de leerkracht plaats te nemen). Elkaar inspireren staat centraal zodat jij van betekenis kunt zijn op de scholen. Er is aandacht voor jouw eigen ervaringen of de ervaringen van jouw scholen met rijke teksten. Neem ze mee om te delen in de bijeenkomst.
  • Voor de uitwerking van enkele opdrachten breng je je eigen device mee: laptop, iPad of smartphone.
  • Deze Stamtafel wordt verzorgd door Loes Reichenfeld. Zij is specialist Jeugdliteratuur en heeft de Master Jeugdliteratuur afgerond. Onder de naam LEES met LOES ontwikkelt ze educatieve producten voor onderwijs en bibliotheken en geeft diverse trainingen. Daarnaast is Loes werkzaam als productontwikkelaar bij de Bibliotheek aan de Vliet.

Stamtafels 2020

17 november | Stamtafel XXL: afsluitende Stamtafel voor alle projecten 

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website. 

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier. Neem je iemand mee? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Pascalle Haenen.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Welke collega of samenwerkingspartner neem je mee? Zorg dat ze zich aanmelden!