15
juni
2020
maandag 15 juni 2020 / 13:00 tot 14:30, Online/Digitaal

Stamtafel Primair onderwijs

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Cubiss Limburg nodigt je graag uit om samen aan de online Stamtafel primair onderwijs, waarin we met elkaar in gesprek gaan over het rapport Lees! Oproep tot een leesoffensief.

Tijd: 13.00 - 14.30 uur 

Thema:  Leesoffensief: In gesprek over het rapport Lees! Oproep tot een leesoffensief

Voor wie: educatiespecialisten en leesconsulenten po van de Limburgse bibliotheken; vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner;   

Wat kun je verwachten?
In deze stamtafel staan de rapporten LEES! Oproep tot een leesoffensief (Onderwijsraad en Raad voor Cultuur), PISA-onderzoek 2018, de voorstellen van Curriculum.nu en Effectief onderwijs in begrijpend lezen (Taalunie) centraal.  We geven duiding aan de verschillende rapporten en maken de vertaalslag naar de praktijk van de leesconsulent in het primair onderwijs. Zo worden nieuwe mogelijkheden verkend zoals rijke teksten, diep lezen en close reading. Ook staan we stil bij de veranderde rol van de leesconsulent (van uitvoerend naar coachend?).

Keynote speakerJoanneke Prenger van Stichting Leerplan Ontwikkeling SLO  

Voorbereiding en input deelnemers:
Op 8 juni ontvang je van ons een link naar de presentatie van Joanneke Prenger. We vragen jullie om het filmpje goed te bekijken, in voorbereiding op de stamtafel. Tijdens het eerste deel van de stamtafel gaan​ we live met Joanneke in gesprek over haar presentatie en kunnen jullie via de chat vragen stellen. Tijdens het tweede deel gaan we met elkaar in gesprek over de veranderende rol van de leesconsulent.    

Wat heb jij te delen? Heb je al vragen voor de keynote speaker? Of heb jij ideeën/ervaringen over de veranderende rol van de leesconsulent? Laat het ons weten via onderstaand inschrijfformulier of mail ons via limburg@cubiss.nl.

Meer informatie:
Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Pascalle Haenen.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Welke collega of samenwerkingspartner neem je mee? Zorg dat ze zich aanmelden!