03
oktober
2023
dinsdag 03 oktober 2023 / 10:00 tot 12:30 , Online | Zoom

Stamtafel Leven Lang Ontwikkelen - 3 oktober 2023

 

Doelgroep

Voor deze Stamtafel nodigen we in het bijzonder de programmeurs en programmamakers van de Limburgse bibliotheken uit.

Programma

  • Joost Zijderveld van BiSC Utrecht gaat aan de hand van een presentatie over het onderzoek 'Democratisch burgerschap in de bibliotheek', de podcast 'De bieb en de burger' en de concept two pager 'De bibliotheek en actief burgerschap' tijdens de stamtafel in gesprek over het in de praktijk brengen van actief burgerschap als ook de rol van de bibliotheek daarbij (en wat samenwerken aan actief burgerschap zo leuk, lastig en leerzaam maakt). Wil je alvast een van de podcast-afleveringen beluisteren? Dat kan hier. 

  • Regina Rijpkema is impact producer van VPRO Tegenlicht. De Tegenlicht Meet-ups zijn ontstaan uit het idee om samen verder te kijken en tot constructieve ideeën te komen, waar onze uitzendingen ophouden. Ruby van Dijck, programmamaker bij Bibliocenter, gaat in gesprek met Regina aan de hand van een onderwerp uit de meest recente of juist een oude aflevering. De meet-ups worden door het hele land georganiseerd en zijn voor iedereen toegankelijk. Tijdens de stamtafel gaat ze met jullie in gesprek over hoe dit praktisch in z’n werk gaat als je ermee aan de slag gaat als bibliotheek. Ook is er ruimte om in gesprek te gaan met de inmiddels “ervaren” bibliotheken over hun ervaringen.

  • Sinds 2017 werkt Lobke van der Sanden bij theater De Lievekamp als programmeur Theater van de Stad en is daarnaast  verantwoordelijk voor Educatie. Met Theater van de Stad programmeert en produceert ze voorstellingen met een sterk maatschappelijk karakter waarbij specifiek wordt ingezet op doelgroepen die niet vanzelfsprekend worden bereikt met cultuur, theater of als samenleving in het algemeen. Diversiteit en inclusie zijn kernwoorden in haar programma en aanpak.

  • David Bul (Cubiss) gaat het gesprek aan met Ellen Tax (Bibliotheek Venlo) over haar ervaringen met de Leergang Programmeren

  • Marjan Middelkoop (adviseur bij Cubiss), interviewt Connie de Beukelaer (Bibliotheek Venlo) over Studiekringen50Plus. Bibliotheek Venlo gaat hiermee starten halverwege oktober.

  • We blikken vooruit op 80 jaar bevrijding Limburg n.a.v. het boek 'Bericht aan Hare Majesteit'.  Er wordt een teaser getoond van een nieuwe video. 

 

Stamtafels 2023

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website. 

 

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Ivette Sprooten.

 

*De stamtafel wordt niet in zijn geheel opgenomen en gedeeld*

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Online. De Zoom-link ontvang je enkele dagen vóór de stamtafel.