30
maart
2023
donderdag 30 maart 2023 / 10:00 tot 12:30 , Online | Zoom

Stamtafel Leven Lang Ontwikkelen - 30 maart 2023

 

Doelgroep

Voor deze Stamtafel nodigen we in het bijzonder de programmeurs en programmamakers van de Limburgse bibliotheken uit.

Programma

  • Met de bibliotheek word je burger. Waarom is het een mooie kans voor bibliotheken om aan de slag te gaan met democratisch burgerschap? Tobias van der Horst, Junior Adviseur Innovatie bij BiSC Utrecht, neemt ons mee in het onderzoek dat zij deden naar de bibliotheek en burgerschap. Aan bod komen: Wat verstaan we eigenlijk onder democratisch burgerschap? Hoe past het bij de bibliotheek? En welke rol pak je dan?

  • Redactie Meet Up Weert, deelt hun ervaringen met de Tegenlicht Meet Up bij Bibliocenter.

  • Yvonne Sinkeldam van Rijnbrink neemt ons mee in het fenomeen Studiekringen50plus. Wat is een studiekring, hoe werkt het en wat is de rol van de bibliotheek hierbij? Daarover en hoe je een studiekring dan concreet kunt gaan starten vertelt zij in onze stamtafel.

  • Peter Roosenboom, voorzitter van de Nederlandse Genealogische Vereniging afd. Eindhoven, vertelt over de zeven succesvolle stamboomcafé's die hij in samenwerking met verschillende bibliotheken in Brabant organiseert. Wat gebeurt er in een stamboomcafé? Wat komt er kijken bij de organisatie ervan?

  • Laurie de Zwart, senior-adviseur bij Rijnbrink, wordt door David Bul, adviseur bij Cubiss, geïnterviewd over de Leven Lang Ontwikkelen-projecten waar Rijnbrink en de Gelderse bibliotheken op dit moment gezamenlijk aan werken.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. 

Stamtafels 2023

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website. 

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Ivette Sprooten.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Online via Zoom. Link ontvang je na aanmelding.