11
februari
2021
donderdag 11 februari 2021 / 10:00 tot 12:30, Online/Hybride

Stamtafel Kick-off 2021

Er is één plek waar je altijd welkom bent, waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten, waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen en waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan je kwam: de Stamtafel. Schuif aan bij de Stamtafel en praat mee. 

We trappen het jaar af met de online Stamtafel Kick-off op donderdag 11 februari 2021 van 10:00 tot 12:30

Doelgroep

Bij de Stamtafel Kick-off 2021 is iedereen van de Limburgse bibliotheken welkom én gericht op de projecten Jeugd en Onderwijs en Participatie en Zelfredzaamheid.

Programma

We hebben alle ervaring en kennis van de Stamtafels 2020 op een rijtje, het Werkplan 2021 is klaar en nu kunnen we met de Stamtafels 2021 van start! Ter inspiratie hebben we tijdens deze kick-off een aantal sprekers uitgenodigd. Ook zijn we erg benieuwd wat de thema's voor jou zijn voor de volgende Stamtafel sessies.

Het programma ziet er alsvolgt uit:

  • Keynote spreker Hans Christiaanse van Alles is gezond geeft een presentatie rondom het thema 'armoede en gezin'.
  • Jules Peters van Mirall Marketingadvies & Strategie presenteert zijn ervaringen met de Mobiele OntmoetingsPlek (MOP). Met de MOP maken we op laagdrempelige wijze kennis met buurtbewoners.
    We gaan samen het gesprek aan en we spelen in op wensen en behoeften.
  • Marja Henssen, beleidsmedewerker Laaggeletterdheid en basisvaardigheden bij Schunck geeft een inkijkje in de campagne 'Letterliefde in Parkstad'. Middels de acht filmpjes van de taalambassadeurs en ervaringsdeskundigen vraagt het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad aandacht voor de problematiek van laaggeletterdheid in de regio én laten ze met hun verhalen zien dat weer naar 'school' gaan als volwassene loont. 
  • Ivette Sprooten, projectleider Participatie & Zelfredzaamheid bij Cubiss, interviewt haar collega Marjan Middelkoop, adviseur Basisvaardigheden bij Cubiss, over digitale inclusie. 
    Zij zoomen met name in op de voorbereidingen van de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO's) in Limburg. De lockdown werpt daarbij extra uitdagingen op.

  • De rest van het programma volgt.

Stamtafels 2021

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website

Meer informatie - tips

Heb je nog tips of ideeën die je uit eigen ervaring van het afgelopen jaar graag wil delen, of waarmee we aan de slag kunnen? Neem contact op met Loes Steens.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Zorg ervoor dat ze zich aanmelden!