30
maart
2021
dinsdag 30 maart 2021 / 10:00 tot 12:30, Online

Stamtafel Hoger Bereik NT1

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Doelgroep

Bij de online Stamtafel is iedereen welkom. Daarbij nodigen we in het bijzonder specialisten/ aandachtsfunctionarissen basisvaardigheden en taalhuiscoordinatoren uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en laat ze digitaal aansluiten! De focus ligt op de Limburgse Bibliotheken, maar andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Programma

Op uiteenlopende manieren proberen we laaggeletterden te bereiken om hen te motiveren deel te nemen aan (digi)taalactiviteiten. Een aantal sprekers willen bij deze stamtafel graag hun ervaringen met ons delen.

  • Wie dit leest... voor werkgevers - Marlou Jenneskens van Viastory, werkt in opdracht van Cubiss aan een plan de campagne om werkgevers bewust te maken van het feit dat medewerkers laaggeletterd kunnen zijn. Daarbij wordt geattendeerd op de diverse (digi)taal-activiteiten en -cursussen van de Limburgse bibliotheken. Ze geeft ons met plezier al een inkijkje in "Wie dit leest... voor werkgevers."
  • Dress for succes & Gezien worden - Riëlle Schols, opbouwwerker bij welzijnsorganisatie Trajekt, vertelt over de vraaggerichte-activiteiten "Dress for succes" en "Gezien worden". Samenwerken met diverse partners is daarbij van belang. Vooral om de juiste vindplaats te ontdekken.
  • Online bereik - Loes Broen van Jouw Communicatiebureau, adviseert als interim communicatieadviseur diverse overheidsorganisaties over hun externe en online communicatie op het gebied van campagnes, taalgebruik en positionering. Hoe wordt daarbij aandacht besteed aan (online) bereik van de doelgroep laaggeletterden? En wat zijn haar tips voor de bibliotheken?
  • Letterliefde - Letterliefde in Parkstad is een campagne voor alle mensen in de regio die beter willen leren en schrijven. Middels de acht filmpjes van de taalambassadeurs en ervaringsdeskundigen vraagt het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad aandacht voor de problematiek van laaggeletterdheid in de regio. Tijdens deze sessie gaan we in op het vervolgtraject: Letterliefde 2.0
    Marja Henssen, beleidsmedewerker Laaggeletterdheid en basisvaardigheden bij Schunck geeft een inkijkje in dit concept. 
  • Limburgse speelfilm "Sjeemte" - Hoe is het met "Sjeemte"? De korte Limburgse speelfilm over laaggeletterdheid. Filmmaker Floris Ramaekers weet meer!

  • Vragen over deze thema's? De sprekers zijn aanwezig en beantwoorden graag alle vragen.
     

Stamtafels 2021

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website

Meer informatie - tips

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Ivette Sprooten.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Zorg ervoor dat ze zich aanmelden!