9
juni
2020
dinsdag 9 juni 2020 / 10:00 tot 11:30, Online/Digitaal

Stamtafel Hoger Bereik

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Cubiss Limburg nodigt de Limburgse bibliotheekmedewerkers en hun samenwerkingspartners graag uit om samen aan de online Stamtafel Hoger Bereik in gesprek te gaan.

Doelgroep

Bij de online Stamtafel is iedereen welkom. Daarbij nodigen we in het bijzonder specialisten/aandachtsfunctionarissen basisvaardigheden en taalhuiscoordinatoren uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en laat ze digitaal aansluiten! 

Programma 

Op het programma staan drie thema's rondom het bereiken van de doelgroep NT1:

  • Lees Smakelijk: Carin Hoppenbrouwers van Biblioplus spreekt over de Lettersoepcampagne. Met de lettersoepcampagne ‘Lees smakelijk’ trekt de Bibliotheek de gemeenten in om het probleem rondom laaggeletterdheid bespreekbaar te maken.
  • Toer de bieb: Renée Gabriel van Bibliotheek Meerssen neemt ons mee in de aanpassingen die haar bibliotheek gedaan heeft naar aanleiding van het bezoek van de Taalambassadeurs eind vorig jaar.
  • Uur van de buurt: Miriam Jennekens van SCHUNCK Bibliotheek vertelt over dit project waar ontmoeten en leren van elkaar centraal staat. Het Uur van de buurt vindt plaats in wijken van Heerlen waar ook laaggeletterdheid een probleem.
  • Aan de slag! We gaan met alle deelnemers al tijdens deze Stamtafel aan de slag met het bereiken van de doelgroep!

Meer informatie

Bij deze Stamtafel hoort een Padlet. Op deze Padlet vind je achtergrondinformatie en interessante bijdragen als voorbereiding voor de Stamtafel. Zodra de Padlet beschikbaar is, sturen we de link toe. 

Stamtafels 2020

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website. 

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier. Neem je iemand mee? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Ivette Sprooten.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Welke collega of samenwerkingspartner neem je mee? Zorg dat ze zich ook aanmelden!