9
november
2021
dinsdag 9 november 2021 / 13:00 tot 15:30, Online/Digitaal

Stamtafel Digitalisering II 

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

Doelgroep

Voor deze Stamtafel nodigen we in het bijzonder de bibliotheekmedewerkers met interesse voor de Digitale Bibliotheek uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en vraag of ze zich aan willen melden! 

Programma 

De openingslezing wordt verzorgd door Luuk Schreven van het CBS. Luuk zal ons informeren over de koppeling van bibliotheekgegevens en data van het CBS, denk hierbij aan relevante informatie voor de bibliotheek zoals bijvoorbeeld: 

  • De afstand tot de bibliotheek 
  • WOZ waarde (gemiddelde postcode waarde) 
  • Inkomen van het huishouden (gemiddelde postcode waarde) 
  • Hoeveel gezinsleden lid zijn van de bibliotheek. 

Daarnaast zal Jitske Blom, projectleider van de proeftuin digitaal burgerschap van Huis73 het hebben over Verse Algoritmen en vertelt Ronald Capelle, programmamanager digitaal bij bibliotheek AanZet, over De Virtuele Bibliotheek.

Verder zal er tijdens de stamtafel gelegenheid zijn om ervaringen uit te wisselen over het inzetten van de Data Detox kit en de tentoonstelling Glass Room experience. Ook komt privacy in het IDO ter sprake en nieuwe tools om alles rond de AVG netjes op orde te houden in jouw bibliotheek.

Stamtafels 2021

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Dionne Klein.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Zorg ervoor dat ze zich aanmelden!