27
oktober
2020
dinsdag 27 oktober 2020 / 09:30 tot 11:30, online

Stamtafel Digitalisering

Er is één plek waar je altijd welkom bent. Een plek waar je de verhalen en ervaringen hoort van vakgenoten. Waar je je eigen vragen en ervaringen kunt delen. En waar je met meer ervaringen, kennis en verhalen vandaan komt dan dat je kwam: de Stamtafel. Wees welkom aan de Stamtafel en praat mee. 

We gaan met elkaar ontdekken hoe je online meer zichtbaar kunt worden zodat je meer mensen bereikt. Daarnaast lichten we de landelijke ontwikkelingen rond WaaS, Single Sign On, NBC+ toe.

Doelgroep

Voor deze Stamtafel nodigen we in het bijzonder de bibliotheekmedewerkers van Brabantse en Limburgse bibiotheken met interesse voor de Digitale Bibliotheek uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en vraag of ze zich aan willen melden

Programma 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Bertil Voogd, accountmanager van de KB, praat ons bij over de ontwikkelingen rond de Landelijke Digitale Infrastructuur (LDI).
  • Een interview met Rachid Agoussal van BiblioPlus over online bereikbaarheid en hun vernieuwde bibliotheekwebsite. Waarom was verandering nodig en voor welke opzet heeft de bibliotheek gekozen? Aansluitend geeft Bertil Voogd een kijkje in de nieuwe voorbeeldwebsite waar de KB momenteel aan werkt.
  • Bart Linssen van Centre Céramique vertelt over het ‘memes’-project met KB en Cubiss Limburg: een nieuwe, heel andere manier om de digitale bronnen te promoten via social media.

Heb jij een interessante bijdrage over digitalisering in jouw bibliotheek, dan maken we graag ruimte in het programma. Heb je vragen of ideeën voor onderwerpen voor de stamtafel, geef deze door aan Fried Maas.

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om aan te sluiten? Vraag of zij/hij zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Fried Maas.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Welke collega of samenwerkingspartner neem je mee? Zorg dat ze zich aanmelden!