22
februari
2022
dinsdag 22 februari 2022 / 10:00 tot 12:00 , Online

Stamtafel Digitaal Burgerschap

De Koninklijke Bibliotheek en Samenwerkende POI’s Nederland zijn begonnen met het uitrollen van het programma 'Digitaal Burgerschap' en gaan dit samen met de Nederlandse bibliotheken uitvoeren. Dit jaar zal het programma in een stroomversnelling komen, en bij zoveel mogelijk bibliotheken worden uitgerold. Om je op weg te helpen, een goede start te geven of je een nieuwe boost hebben we een Stamtafel ingericht.

Doelgroep

Voor deze Stamtafel nodigen we in het bijzonder de bibliotheekmedewerkers met interesse voor de Digitale Bibliotheek uit. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit en vraag of ze zich aan willen melden! 

Programma

 • Melissa Prins, projectleider van de proeftuin digitaal burgerschap Talent Valley, Bibliotheek AanZet.
  Talent Valley is de informele leeromgeving waar jongeren met hun 21eeuwse skills aan de slag gaan om zichzelf en andere jongeren te stimuleren stappen te zetten op het gebied van persoonlijke- en loopbaanontwikkeling. Tijdens de presentatie wordt een eerste preview getoond van de toolkit: een praktische aanpak van hoe je als bieb aan je jongerencommunity kunt bouwen
   
 • Ilse Verburgh, directeur bestuurder & Huub Dreessen,  programmamaker basisvaardigheden Bibliotheek Kerkrade e.o over het IDO voor jongeren.
   
 • Mariëlle van Rijn, projectleider Digitaal de toekomst in! Bibliotheek Venlo
   
 • Lizzy Seijkens, Digitaal burgerschap in Bibliocenter Weert.
   
 • Boudewijn van der Lecq, projectleider SPN programma Digitaal Burgerschap zal landelijk nieuws over het programma Digitaal burgerschap met ons delen.

 

Stamtafels 2022

Kijk voor alle geplande Stamtafels op onze website. 

Meer informatie

Meld je aan via onderstaand formulier. Vraag je iemand om digitaal aan te sluiten? Vraag of die gene zich ook aanmeldt.

Heb je nu al vragen of goede tips? Neem contact op met Dionne Klein.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Online bijeenkomst. Een deelnamelink volgt na aanmelding.