22
november
2021
maandag 22 november 2021 / 09:00 tot 12:30, Seats2meet LocHal Tilburg

Samenwerken op basisvaardigheden in Brabant; profileer je in de arbeidsmarktregio (AMR)

Uitnodiging – 22 november 2021

Hoe versterk je de positie van de bibliotheek als strategische partner in relevante netwerken, zoals de arbeidsmarktregio’s (AMR’s)?  

Op maandagochtend 22 november gaan we aan de slag met de vraag hoe je je als professional en/of organisatie kunt profileren de arbeidsmarktregio. Daarbij zoomen we in op de vragen: Hoe kun je succesvol samenwerken rond het thema basisvaardigheden? Welke partners spelen een belangrijke rol in het netwerk? Wat kun je leren van andere regio's? En nog veel meer... 
Een ochtend vol met prikkelende sprekers, inspiratie en ontmoeting. Een dag om niet te missen dus! Zien we je dan?  

Onder de bevlogen leiding van Richard Engelfriet worden jullie meegenomen in het volgende programma: 

  • Welkomstwoord door de stuurgroep van de Brabantse Netwerkbibliotheek, inleiding en inspiratie  
  • Na het welkomstwoord licht wethouder van Gemeente Cuijk Joost Hendriks ons onder andere toe wat een arbeidsmarktregio is, hoe zaken zijn georganiseerd en hoe organisaties samenwerken en zich profileren. 
  • Daarna reflecteert Ernestine Schipper van het Expertisepunt Basisvaardigheden en Stichting Lezen en Schrijven met ons op de rol van de Brabantse bibliotheken in de arbeidsmarktregio’s. 
  • Uitwisseling en kennisdeling - Na een pauze praat Richard Engelfriet in een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van ‘good practices’ uit bibliotheken. Met de opgedane kennis uit het rondetafelgesprek op zak, gaan we in kleinere groepen uit elkaar om nadere kennis en ervaring uit te wisselen in twee gespreksrondes op basis van relevante thema’s. Hiervoor wordt een actieve werkvorm gebruikt. De keuze voor de thema's kan gemaakt worden bij de ontvangst. 
  • Brug naar de toekomst - Richard Engelfriet sluit de ochtend af met samenvattende woorden en we kijken met elkaar vooruit op hoe we als netwerk actief met elkaar verder willen gaan op dit thema.  
  • 12:30 uur Lunch en netwerken 
  • 13:30 uur Afsluiting

 

Doelgroep

Deze bijeenkomst is bedoeld voor de Brabantse bibliotheken:

  • Bibliotheekdirecteuren
  • Specialist basisvaardigheden
  • (digi)Taalhuis-coördinatoren

 

Interesse? 

Je bent van harte welkom, meld je aan via onderstaande formulier. Je ontvangt na inschrijving automatisch een bevestigingsmail. Als je deze niet gekregen hebt, kijk even in je spambox. Het programma wordt mogelijk gemaakt de Provincie Noord-Brabant en er zijn geen kosten aan verbonden. 

Let op! Coronatoegangsbewijs
Cubiss volgt de overheidsmaatregelen. Daarom vragen we alle deelnemers om een geldig coronatoegangsbewijs bij de entree. Meer informatie over coronatoegangsbewijs lees je hier. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten en voldoen wij aan alle dan geldende voorschriften en maatregelen.

Meer informatie

Meer informatie of vragen over de bijeenkomst? Neem contact op met Arabella Broers.

Sprekers

Foto optie 3 - Richard Engelfriet.jpgRichard Engelfriet is sinds 2001 dagvoorzitter, spreker, columnist en onderzoeker. Daarnaast is hij auteur van vele managementboeken, waarvan ‘De Succesillusie’, ‘Zo simpel kan het zijn’ en ‘Hoe vang ik een rat?’ de bekendste zijn. Engelfriet woont in Tilburg, heeft twee kinderen en zingt in coverband Rizotto.

 

 

Foto optie 2 - Joost Hendriks.jpgJoost Hendriks is wethouder sociaal domein, onderwijs en cultuur in de gemeente Cuijk. Vanuit zijn functie is hij ook bestuurlijk opdrachtgever voor een aantal majeure projecten op het gebied van jeugdhulp voor de regio Noordoost-Brabant. Hiervoor was hij beleidsmedewerker in de gemeenten Veghel en Meierijstad. In Veghel heeft hij destijds meegewerkt aan het opzetten en doorontwikkelen van een aanpak laaggeletterdheid. Hendriks studeerde bestuurskunde en is voor zijn wethouderschap 10 jaar actief geweest in de lokale politiek (commissielid, raadslid en fractievoorzitter). 

 

 

 

20180307_LezenSchrijven_MK33412.jpgErnestine Schipper werkt als landelijk programmamanager bij Stichting Lezen en Schrijven. Vanaf 2015 was zij actief betrokken bij de aanpak van laaggeletterdheid in West-Brabant. De groep laaggeletterden is heel divers en elke gemeente heeft haar eigen speerpunten en couleur locale. Haar rol was het verbinden en ondersteunen van de partners in deze arbeidsmarktregio om de inwoners zo goed mogelijk te helpen. Vanaf 2020 is zij een van de coördinatoren van het Expertisepunt Basisvaardigheden, dat is er voor iedereen die laaggeletterden helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden. Het is dé plek waar je kennis kunt vinden en delen en waar je inspiratie en samenwerking vindt.
 

Locatie

Seats2meet LocHal Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Lunchen
allergieën en/of andere dieetwensen