10 mei, 2017 - 18:30 tot 21:30
/ Theater de Bussel, Torenstraat 10, Oosterhout

Regiobijeenkomst 'Taal begint lokaal' 10 mei 2017

Aandacht voor basisvaardigheden in uw partijprogramma: zo helpt u inwoners écht verder

2,5 miljoen Nederlanders hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met digitale vaardigheden. 11% van de Brabanders tussen de 16 en 65 jaar heeft moeite met lezen en schrijven. Hierdoor kunnen ze onvoldoende meedoen in de samenleving, ook in uw gemeente. Wilt u alvast meer achtergrondinformatie, zie dan het artikel: 'Investeren in laaggeletterdheid bespaart ons jaarlijks 1 miljard euro'.
 
Hoe kunt u aandacht voor laaggeletterdheid en basisvaardigheden opnemen in uw partijprogramma? Want goed kunnen lezen, schrijven en rekenen zorgt ervoor dat mensen mee kunnen doen, hun financiën op orde hebben, aan het werk komen en gezond blijven.

Wij helpen u hier graag bij en nodigen u daarom van harte uit voor onze regiobijeenkomst ‘Taal begint lokaal’ op 10 mei a.s.

Datum: woensdag 10 mei
Tijd: 18.30 inloop met soep en broodjes, 19.00 start van het programma met welkom door Theo Peeters (directeur Bibliotheek Theek 5)
Locatie: Theater de Bussel, Torenstraat 10, Oosterhout

Programma 

De bijeenkomst wordt afgetrapt met het persoonlijke verhaal van een taalambassadeur uit de regio. Vervolgens worden aansprekende en inspirerende voorbeelden uit de regionale praktijk gedeeld, waarbij het gaat over de thema’s:

  • Taal op de werkvloer
  • Nieuwkomers
  • Ouderen, eenzaamheid en digitalisering
  • Taal maakt gezonder
  • Thuisadministratie en financiën op orde
  • Opbrengsten van taaltrajecten

Deze thema’s worden besproken en becommentarieerd door mensen uit de praktijk, onder wie Gerard Suijkerbuijk (ROC West-Brabant), Miriam Haagh (wethouder Breda), Yvonne Kammeijer (wethouder Bergen op Zoom) en Lieke Hesemans (Zorgbelang Brabant). Er is veel ruimte voor interactie. Gespreksleider is Harry van der Klink (Bibliotheek Het Markiezaat). Ook tijdens de netwerkborrel na afloop is er gelegenheid om uw vragen te stellen en uw ervaringen te delen.

U ontvangt op deze avond praktische suggesties voor teksten als u het verbeteren van basisvaardigheden in uw programma wil opnemen. 

U kunt zich aanmelden via deze link. Indien u zich reeds heeft aangemeld, hoeft u dit niet nogmaals te doen.

Begin mei ontvangt u een bevestiging met praktische informatie. Stuurt u deze uitnodiging gerust door als u iemand kent die een vraag heeft of een bijdrage kan leveren tijdens deze bijeenkomst. U bent allen van harte welkom.

Uw inbreng is waardevol, dus graag tot ziens op 10 mei!

Locatie

Theater de Bussel
Torenstraat 10, 4901 EJ Oosterhout

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.