25
januari
2023
woensdag 25 januari 2023 / 9:00 tot 16:30 , 's-Hertogenbosch

Op pad: ondernemerschap in de praktijk 

Tijdens deze dag staan twee inspirerende organisaties centraal; Werkwarenhuis en SPARK. 
Het doel van deze dag is om inspiratie van buiten de sector op het vlak van Ondernemerschap en Innovatie te bieden in combinatie met een concrete vertaalslag hoe deze inspiratie toe te passen is in de eigen werkpraktijk. 

Zo leren we in het Werkwarenhuis hoe ze door creatief ondernemerschap verschillende doelgroepen betrekken en van elkaar laten leren.  
Simone Kramer - mede-initiatiefnemer van het Werkwarenhuis: "In het Werkwarenhuis brengen we mensen en ideeën samen. Dat doen we vanuit learning by doing en creatief ondernemerschap. Een veelzijdige drempelloze plek waar mensen van elkaar leren en nieuwe dingen kunnen ontstaan." 

Bij de SPARK Makers Zone ontdekken we hoe innovatie de katalysator kan zijn van nieuwe ideeën, waardoor sociale en economische waarde wordt gecreeërd. SPARK is een moderne werkplaats voor innovatief vakmanschap in ‘s-Hertogenbosch. Daarom delen ze hun kennis, ondersteunen ze talenten en stellen ze high tech machines beschikbaar in goed geoutilleerde werkplaatsen. 

Voor wie? 

Deze dag is bedoeld voor programmamakers, community librarians, leidinggevenden en medewerkers, werkzaam in de (Brabantse) bibliotheeksector, die geïnteresseerd zijn in het thema ondernemerschap en innovatie.  

Wat brengt de dag? 

Inspiratie en best practices van buiten de sector op het vlak van ondernemerschap en innovatie met daarnaast een concrete vertaalslag hoe deze inspiratie toe te passen is in de eigen werkpraktijk. Deze kennis en inspiratie kan jouw bibliotheek goed gebruiken bij het programmeren van nieuwe activiteiten, het samenwerken met specifieke doelgroepen en het benutten van kansen die ontstaan vanuit ondernemerschap. 

Programma

09.00 uur: Verzamelen op Centraal Station 's Hertogenbosch
Wandeling naar SPARK Makers Zone, ontvangst en rondleiding 
Wandeling naar de Bossche Brouwers, lunch en start middagprogramma
Streetart wandeling door Kings of Colors 
Lezing door Simone Kramer van het Werkwarenhuis 
Workshop om opgedane inspiratie toe te passen op eigen werkpraktijk  
16.30 uur: Einde dag en borrel 

Bijzonderheden 

Al wandelend verplaats je je van de ene locatie naar de andere locatie. Dit zijn echter vrij korte wandelingen, al is het aanbevolen hierin wel rekening te houden met passend schoeisel. 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Diverse locaties in 's-Hertogenbosch.