3
november
2020
dinsdag 3 november 2020 / 19:00 tot 20:30, Online

Speel je digitaal geletterd

Digitale geletterdheid krijgt een prominente plek in het nieuwe curriculum. Daarom is het belangrijk om je nu al in de verschillende vaardigheden te verdiepen.

Computational Thinking wordt vaak gezien als de meest abstracte vaardigheid. Want wat is het nou precies? Hoe zet je het in in de klas? Terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Daarom organiseert Cubiss in samenwerking met kenniscentrum ‘Pabo Partner in Kennis’ op 3 november een avond over computational thinking in het primair onderwijs.

Allereerst zullen Renske Pals en Marion Driessen kort toelichten hoe zij binnen de pabo van Avans de SLO-kerndoelen van digitale geletterdheid in hun curriculum integreren. Vervolgens vertelt Miranda Wedekind (expert toekomstgericht leren) hoe je computational thinking in de klas kunt inzetten. Denk daarbij vooral niet alleen aan programmeren. Miranda laat je ervaren dat je ook prima spelenderwijs en zonder computer aan digitale vaardigheden kunt werken. Deze Meet-up richt zich op kinderen in groep 1, 2 en 3 van de basisschool. Je gaat naar huis met concrete lesactiviteiten waar je de volgende dag samen met je leerlingen mee aan de slag kunt gaan.

Het programma:

  • Welkom door Cubiss
  • Digitale geletterdheid op de pabo (Renske Pals en Marion Driessen)
  • Workshop computational thinking (Miranda Wedekind)
  • Ervaringen en kennis delen
  • Afronden

De bijeenkomst is vanaf 18.45 uur te openen via Microsoft Teams. Je ontvangt hiervoor een link. De Meet-up start om 19.00 uur en eindigt om 20.30 uur.

Voor wie?

Deze meet-up is specifiek bedoeld voor docenten en studenten van de pabo, leerkrachten primair onderwijs en lees- en mediaconsulenten in de bibliotheek

Meld je hieronder snel aan! 

Locatie

Online

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid