09
september
2024
maandag 09 september 2024 / 10:00 tot 16:00 , Cubiss, Tilburg

Onboarding: de bibliotheekbranche van A tot Z  

Wanneer je voor het eerst in een bibliotheekorganisatie gaat werken, gaat er een wereld voor je open. Achter de schermen blijkt er zoveel meer te zijn dan alleen boeken. Een prachtig werkveld, maar ook een uitdaging om het geheel te zien en te begrijpen hoe het in elkaar steekt. Met onze onboarding maak je kennis met veel aspecten van de branche, zodat je optimaal aan de slag kunt in je nieuwe job.  

In twee dagen word je meegenomen in de wereld van bibliotheken. Je leert hoe bibliotheken zijn ontstaan, waar ze nu staan en waar ze naartoe gaan. Droge kost zoals wetgeving en het bibliotheekstelsel maken we toegankelijk. We nemen je mee in de meest relevante ontwikkelingen en opgaven. Ondertussen bouw je alvast aan je netwerk door tijdens de lunch in gesprek te gaan met de andere deelnemers. Aan het eind van de twee dagen kun je je eigen organisatie en werk goed plaatsen, en ga je vol vertrouwen met voldoende bagage aan de slag.  

Programma 

We komen 2 hele dagen bij elkaar in Tilburg. In deze dagen krijg je een compleet programma aangeboden; inclusief lunch, fruit en koffie/thee. Je krijgt een naslagwerk mee.  

Deze data zijn beschikbaar:  

  • Onboarding september: maandag 9 + 16 september 
  • Onboarding oktober: donderdag 3 + 10 oktober 
  • Onboarding november: dinsdag 5 + 12 november 

Praktische informatie 

De kosten zijn € 290,- euro excl. btw per persoon. Annuleren kan kosteloos tot vier weken vooraf; daarna is dit niet meer mogelijk, maar je mag je uiteraard bij verhindering wel laten vervangen door iemand anders.  

Voor wie 

Iedereen die net gestart is met werken bij een bibliotheek of rond de data van de onboarding gaat starten. 

We raden je aan de onboarding zo snel mogelijk na je startdatum te volgen, zodat je er optimaal van profiteert. Je kunt deze training volgen als aanvulling op de online onboarding die beschikbaar is op de Bibliotheek Campus. Wil je daarnaast ook nog inhoudelijk een kickstart maken in je werk? Schrijf je dan ook in voor de 'getting up to speed' werksessies

Met je team aan de slag om de kennis van de branche even op te frissen met z'n allen? Deze onboarding ook incompany worden gegeven in verschillende varianten. Neem contact op voor de mogelijkheden.  

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4, Tilburg