11
september
2018
dinsdag 11 september 2018 / 11:00 tot 17:00, Wagenwerkplaats te Amersfoort

(On)begrensd Vrijwillig

Op dinsdag 11 september 2018 vindt de landelijke themadag Vrijwilligers plaats. Verplaats je in de wereld van vrijwilligers en ontdek hoe je ook anders kunt kijken naar de wijze waarop actieve burgers je organisatie kunnen versterken. Op deze inspirerende dag zoeken we in interactieve sessies de grenzen op en we onderzoeken de verbinding tussen actieve burgers en de formele organisatie. Stel je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, netwerk met collega’s en kom tot nieuwe inzichten. 
 
In het kader van de SPN-Themagroep Vakdeskundigheid organiseren Probiblio, Rijnbrink en Cubiss samen deze themadag.

Programma

 • vanaf 10.30 uur inloop
 • 11.00-12.00 uur opening dagvoorzitter en keynote speaker Willem-Jan de Gast (Movisie)
 • 12.00-13.00 uur lunch
 • 13.00-14.30 uur verdiepingsessie (keuze uit 4 thema’s)
 • 14.50-16.15 uur carrousel van workshops en thematafels in open space/marktplaats
 • 16.15-16.30 uur plenaire afsluiting
 • vanaf 16.30 uur netwerken en borrel

Keynote Speaker Willem-Jan de Gast

Willem-Jan de Gast is schrijver van 'Basisboek Vrijwilligersmanagement' en senior Organisatieadviseur bij Movisie, het landelijke kennisinstituut voor het sociaal domein. Movisie werkt aan een samenleving met veerkracht waarin burgers zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. Vrijwilligerswerk is daar een onderdeel van, want dit houdt de samenleving als geheel én de vrijwilliger zelf gezond en veerkrachtig. Waar mensen zich vrijwillig inzetten voor een ander en de samenleving, ontstaan sociale innovatie en ondernemerschap.

Verdiepingssessies

Er zijn 4 verdiepingssessies. Je kunt je op de dag zelf aanmelden voor één verdiepingssessie. Dit zijn de onderwerpen:

 1. Zingeving vrijwilligers 
  Vanuit het gedachtegoed van de motivatietheorie 3.0 van Daniel Pink ontdekken we wat de begrippen autonomie, meesterschap en zingeving betekenen voor vrijwilligers. We geven inhoud aan deze begrippen en onderzoeken wat ervoor nodig is om intrinsieke motivatie vast te houden – of liever nog te vergroten.
 2. ‘Grenzen’ aan vrijwilligerswerk
  In deze sessie gaan we in op het maken van keuzes ten aanzien van de inzet van vrijwilligers vanuit de strategie van de organisatie.
 3. Professionalisering vrijwilligerswerk
  Vanuit het perspectief van de organisatie wordt bekeken op welke manier het vrijwilligersbeleid kan worden ingericht. Wat vraagt dit van de organisatie? Op welke manier neem je hierin stappen en welke thema’s zijn van belang?
 4. De actieve burger
  We zien een beweging van vrijwilligerswerk naar actief burgerschap. Wat hebben actieve burgers nodig van een organisatie en waar hebben zij juist absoluut geen behoefte aan.

 

Voor wie?

Deze landelijke themadag wordt speciaal georganiseerd voor directies, vrijwilligerscoördinatoren, OR-leden en medewerkers die veel met vrijwilligers werken/begeleiden.

Locatie

Wagenwerkplaats
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort

Tijd

Van 11.00 uur tot 17.00 uur incl. lunch (vanaf 10.30 uur staat de koffie klaar)

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 75,- p.p. (excl. btw). Dit is incl. lunch en borrel. Kom je met meerdere collega's van dezelfde bibliotheek, dan zijn de kosten slechts € 50,- p.p. (excl. btw). Dus deel deze uitnodiging gerust via de koffietafel of intranet.
 

Locatie

Wagenwerkplaats
Piet Mondriaanplein 61
3812 GZ Amersfoort

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Uw gegevens
Gegevens collega
Vragen?

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.