19
september
2022
maandag 19 september 2022 / 10:00 tot 12:30 , Bibliotheek Nieuwe Veste

Netwerkbijeenkomst Collectie en jongeren

Op 14 april organiseerden we de eerste netwerkbijeenkomst over het onderwerp Collectie en jongeren. Tijdens deze tweede bijeenkomst op maandag 19 september voeren we een gezamenlijk gesprek over onderwerpen die velen van ons bezighouden. Hoe stel je een goede collectie voor jongeren samen? Hoe stimuleer je jongeren om de collectie te gebruiken? Wie heeft er al ervaring met jongerenparticipatie bij het samenstellen van de collectie? En hoe plaats je C-boeken en andere media voor jongeren in de bieb?
Kom en praat mee! Zo inspireren we elkaar en hoeft niet iedereen zelf het wiel uit te vinden.

Programma

In deze bijeenkomst staan aanschaf en jongerenparticipatie centraal. Ook plaatsing collectie en media komen aan bod. We gaan hierover in gesprek met onder meer Sarah van Vuuren. Zij is collectioneur bij Bibliotheek Rotterdam en houdt zich bezig met gastcollectioneurs. Ook Judith Kleefman, accountmanager bij NBD/Biblion, neemt deel aan het gesprek. Praat mee en stel hen je eventuele vragen.  

We maken ook kennis met Ronald Rynart van de Engelstalige boekhandel Latte’s and Literature in Breda. 

Na afloop is er alle ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en een kijkje te nemen in de collectie van Bibliotheek Nieuwe Veste en/of om de Engelse boekhandel te bezoeken. 

Bedoeld voor

De bijeenkomst is bedoeld voor collectioneurs, programmeurs en leesmediaconsulenten die zich bezig houden met het collecties voor jongeren en de inzet daarvan in de bibliotheek of in het vo.

Oproep

Nodig vooral ook collega's uit voor wie dit interessant kan zijn.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier hieronder. Graag tot 19 september.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Bibliotheek Nieuwe Veste, Molenstraat 6, 4811 GS Breda