17
april
2023
maandag 17 april 2023 / 14:30 tot 16:00 , Online

Mini-masterclass Mylo Freeman - Mijn reis met prinses Arabella 

Prinses Arabella, wie kent haar niet? De boeken over het zwarte prinsesje met haar sterke wil staan in alle bibliotheken. En nu heeft ze zelfs haar eigen tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam!

Op maandag 17 april vertelt schrijver en illustrator Mylo Freeman over haar werk en haar drijfveer om te zorgen voor meer diversiteit in kinderboeken. En natuurlijk staat ze stil bij het prinsesje dat ze ruim vijftien jaar geleden bedacht. Prinses Arabella heeft een enorme invloed op Mylo’s ontwikkeling als prentenboekenmaker gehad. En hoewel er inmiddels wel iets is veranderd, is er in de prentenboekenwereld nog steeds veel behoefte aan boeken met kinderen van een andere etnische achtergrond.

Tijdens deze online lezing staat Mylo Freeman stil bij haar letterlijke en figuurlijke reis met prinses Arabella en wat het haar in persoonlijk en op werk gebied heeft opgeleverd. Schuif aan en luister mee!

Voor wie

Alle bibliotheekmedewerkers die belangstelling hebben voor inclusieve kinderboeken. Maar ook leerkrachten, pedagogisch medewerkers en andere samenwerkingspartners van bibliotheken.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier voor een lezing vol inspiratie! Enkele dagen voor aanvang ontvang je de link naar de online bijeenkomst. Tot dan!

Bekijk agenda-overzicht >>