12
oktober
2021
dinsdag 12 oktober 2021 / 15:00 tot 17:00, Online

Meertaligheid en leesbevordering

Op de agenda staan dit jaar een aantal Mini-Masterclasses. Dit zijn korte, prikkelende, doelgerichte online sessies waarin je kennismaakt met een (nieuw) thema en tips krijgt hoe je het in kunt zetten in de praktijk. Het concept is heel eenvoudig: aanhaken, kennis ophalen en weer door!

Jonge kinderen kunnen uitstekend twee of meer talen vloeiend leren spreken. Toch leven hierover veel vragen bij ouders, professionals en andere betrokkenen. Hoeveel talen kan een kind leren? Hoe kunnen anderstalige ouders de taalontwikkeling van hun kind ondersteunen? Tijdens de Mini-Masterclass van dinsdagmiddag 12 oktober staat de meertalige taalontwikkeling centraal, en gaan we in op hoe leesbevordering thuis en op school daarin vorm kan krijgen.

Maaike Verrips (mede-oprichter Meertalig.nl op, expertisecentrum voor meertaligheid en taalontwikkeling) neemt ons mee en geeft antwoord op bovenstaande en andere vragen uit de praktijk. We sluiten de Masterclass af met links naar interessante sites met tips en andere materialen over meertalige taal- en leesontwikkeling.

download (1).jpeg

Doelgroep

Iedereen is welkom, vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner. 
De focus ligt op de Brabantse Bibliotheken (medewerkers educatie, doelgroep vve), andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Informatie over locatie volgt. Reserveer alvast je plek via onderstaand aanmeldformulier. 

Locatie

Online

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid