26
september
2023
dinsdag 26 september 2023 / 15:30 tot 17:00 , Online

Mini-masterclass - Lezen begint met schrijven! 

In de komende jaren gaat de rol van de lees- en mediaconsulent veranderen, van een uitvoerende rol naar een steeds meer adviserende expertrol. Die verandering betekent dat de lees- en mediaconsulent andere kennis en vaardigheden nodig heeft. Dat vraagt ook inzet van de bibliotheekorganisatie. Daaraan gaat Cubiss de komende tijd zowel in publicaties als tijdens bijeenkomsten voor lees- en mediaconsulenten, vakspecialisten en managers educatie aandacht besteden.  

Op dinsdag 26 september organiseert Cubiss van 15.30-17.00 uur de online mini-masterclass Lezen begint met schrijven!. De mini-masterclass wordt gegeven door Marie-José de Ridder, docent, trainer en adviseur bij Fontys. 

Het herkennen van letters verloopt in groep 1-2 vlotter als kinderen er al spelend en schrijvend mee aan de slag gaan. In groep 3 leren kinderen vlotter lezen als ze creatieve schrijfopdrachten krijgen. In groep 4-8 begrijpen kinderen teksten beter als ze de verschillende tekststructuren schrijvend oefenen.  

Tijdens deze masterclass krijg je theoretische onderbouwing waarom het zo belangrijk is om schrijven te koppelen aan het leesonderwijs en praktische voorbeelden voor de drie leeftijdsgroepen. Deze voorbeelden koppelen we aan het thema van de Kinderboekenweek 2023 ‘Bij mij thuis’. 

Voor wie 

Lees- en mediaconsulenten en educatiespecialisten voor primair onderwijs. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Online, Microsoft Teams