01
juni
2021
dinsdag 01 juni 2021 / 15:30 tot 17:00 , Online

Op dinsdagmiddag 1 juni organiseren we de online Mini-Masterclass met het thema: Gelijke kansen voor alle jongeren: een onhaalbare zaak? 

Voor de documentaire reeks 'Klassen' zijn programmamakers Sarah Sylbing en Ester Gould in Amsterdam-Noord neergestreken. Ze richtten hun pijlen op kinderen en jongeren van 11 tot 16 jaar. Elf jaar zijn ze, als het eindadvies voor de middelbare school valt dat de rest van hun leven zal beïnvloeden. 

Een grote toestroom van hoogopgeleide ouders heeft gezorgd voor een nieuw straatbeeld. Maar hun kinderen gaan naar andere scholen dan die van de oorspronkelijke buurtbewoners. Deze scheiding van klassen zien we niet alleen in Amsterdam-Noord terug, maar in heel Nederland. Dat roept vragen op. Want kunnen onze onderwijskrachten nog wel het verschil maken? Is het diploma van onze kinderen gebaseerd op hun eigen kwaliteiten of speelt het opleidingsniveau van de ouders een doorslaggevende rol? 

Een gelijke start bestaat niet, maar elke les biedt een nieuwe kans.

Sarah Sylbing gaat met ons in gesprek over kansenongelijkheid in het onderwijs. Aan de hand van fragmenten uit 'Klassen' deelt ze haar ervaringen met de doelgroep jongeren. 
De vraag die Sarah Sylbing stelde "Lukt het school om het verschil te maken?' gaan we samen beantwoorden. 

 

Sarah Sylbing_18.jpg wie is Sarah?

Doelgroep
Gericht op vo-specialisten, ook interessant voor de specialisten werkend in het po. Je partners in het onderwijs zijn natuurlijk ook van harte welkom.

 

Bekijk agenda-overzicht >>