25
mei
2021
dinsdag 25 mei 2021 / 15:30 tot 17:00, Online

Op de agenda staan dit jaar een aantal Mini-Masterclasses. Dit zijn korte, prikkelende, doelgerichte online sessies waarin je kennismaakt met een (nieuw) thema en tips krijgt hoe je het in kunt zetten in de praktijk. Het concept is heel eenvoudig: aanhaken, kennis ophalen en weer door!

Op dinsdagmiddag 25 mei van 15.30 uur tot 17.00 uur organiseren wij de allereerste Mini-Masterclass. Deze staat geheel in het teken van de educatieve waarde van podcasts. De podcast is een uitgelezen middel om audio in te zetten in het taalonderwijs. Kinderen gaan actief en gericht aan de slag met een geluidsbestand en ontwikkelen hiermee taalvaardigheden: luisteren, spreken en gespreksvaardigheden. Het gebruik van audio is sowieso een krachtig middel. Op die manier werken kinderen aan mediawijsheid, het vergroot de woordenschat en door de link te leggen met jeugdliteratuur stimuleer je ook het plezier in lezen.

Tjeerd van den Elsen is specialist Radio Educatie bij Radiorakkers, leraar van het jaar 2017 en initiatiefnemer van het platform kinderpodcasts.nl. Hij neemt ons mee in de educatieve waarde van podcasts, de plek van podcasts in het spectrum van mediaconsumptie en -productie, recente onderzoeken en suggesties voor het inzetten van podcasts door de bibliotheek.

Doelgroep

Iedereen is welkom, vanzelfsprekend ook je collega of samenwerkingspartner. 
De focus ligt op de Brabantse Bibliotheken (medewerkers educatie, doelgroep po), andere bibliotheken/organisaties zijn natuurlijk ook van harte welkom. 

Meld je snel aan via onderstaand aanmeldformulier.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid