8
mei
2018
dinsdag 8 mei 2018 / 09:00 tot 13:00, Eindhoven

Meet-up ‘Samen Online’: aan de slag met digitale innovatie

Op dinsdagochtend 8 mei organiseert Cubiss de meet-up ‘Samen Online’. Samen met jou verdiepen we ons in de actuele thema’s online aanwezigheid en de klantenreis. Ook richten we ons op digitale innovaties, waarbij we handvaten aanreiken om tot innovatieve activiteiten te komen. Mis het niet, meld je nu aan!

Digitale ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op, de impact is soms groot. Ook de bibliotheek gaat mee in de digitale stroom. Dat vraagt om competenties als samenwerken, creativiteit, communiceren, probleemoplossend vermogen en kritisch denken. Om te blijven innoveren op gebied van digitale diensten, organiseren we de meet-up ‘Samen Online’. 

Samen gaan we aan de slag met vragen als ‘Hoe ben je positief online aanwezig? Wat zijn voorbeelden van succesvolle bedrijven op dit gebied? Hoe kan er samen gewerkt worden aan online aanwezigheid?'. Ook reiken we je handvaten aan om zelf tot innovatieve activiteiten te kunnen komen.

Gastspreker

Onze keynote speaker is Programmamanager Digitale Innovatie Adham Laamraoui van de nieuwe bibliotheek (Almere). Hij neemt ons mee in de wereld van Digitale Strategie & Innovatie. Adham is een gepassioneerde en energieke digitale 'change agent'. Hij gelooft erin dat stilstaan geen optie meer is, want digitale strategie raakt alle facetten van een organisatie. Adham geeft antwoord op vragen als: Wat is een digitale strategie? Hoe ga je als organisatie om met digitale innovatie? Op welke wijze heeft Bibliotheek Almere de digitale transitie ingezet en tot welke digitale innovaties resulteert dit.

Pressure Cooker Workshops

We bieden je keuze uit drie pressure cooker workshops (een korte, intensieve en inspirerende werkvorm!)

 1. Workshop Bovenlokaal redactieteam

  Hoe speel je als bibliotheek middels social media in op actuele thema’s?
   

 2. Workshop Klantenreis

  Wat is een klantenreis, waarom kan het een waardevol instrument zijn? Sluit het verhaal van de bibliotheek aan op de klantenreis?
   

 3. Workshop Innoveren

  Wat houdt innoveren eigenlijk in? Hoe kun je effectief brainstormen?
   

Voor wie? 

Iedereen uit de bibliotheekbranche die interesse heeft in de digitale bibliotheek (Brabant en Limburg*)

Waar? 

Eindhoven. Info over de exacte locatie volgt binnenkort.

Wanneer? 

Dinsdag 8 mei, van 09.00 tot 13.00 uur (inclusief lunch).

Kosten? 

De meet-up is vrij toegankelijk voor (relaties van) Brabantse en Limburgse bibliotheken. Deelname (inclusief lunch) wordt binnen de provincies Limburg en Brabant volledig gesubsidieerd vanuit het project Digitale Diensten.

Aanmelden

Meld je snel aan! Na ontvangst van je aanmelding volgt meer info over de locatie (Eindhoven) en het exacte programma.

 

* Ben je elders werkzaam en wil je de bijeenkomst bijwonen? Geef dat svp aan bij je aanmelding in verband met een bijdrage.

 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
We bieden drie workshops aan; je kunt deelnemen aan één workshop. Geef je eerste twee voorkeuren aan.
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.