8
oktober
2018
maandag 8 oktober 2018 / 13:00 tot maandag 26 november 2018 / 15:00, Mercator 1, Sittard - 8 okt. - 22 okt. - 5 nov. - 26 nov.

Mediawijsheid in de klas? School je bij!

Dagelijks maken jongeren intensief gebruik van het internet. Informatie opzoeken, leuke filmpjes bekijken, een selfie op Instagram posten en urenlang whatsappen of gamen met vrienden. Het internet voorziet anno 2018 in een basisbehoefte van jongeren, namelijk verbondenheid. Jongeren kunnen gewoon niet zonder. Maar dat ze 24/7 online zijn, wil nog niet zeggen dat jongeren ook mediawijs zijn. Op 8 oktober start de cursus Mediawijsheid in de klas, waarbij je de basis leert om een mediawijs-rolmodel te zijn voor je leerlingen of (jeugdige) bibliotheekbezoekers.

In de cursus Mediawijsheid in de klas leer je o.a. hoe je beter zoekt via Google, hoe je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied, wat goede wachtwoorden zijn, welke informatie van het internet je wel of niet mag gebruiken of hergebruiken in je lessen, hoe je veilig kunt internetten en hoe je je privacy op social media kunt bewaken. Kortom: een must voor iedere bibliotheek- en onderwijsprofessional! Bovendien is deze training gevalideerd door Registerleraar.nl en gemiddeld met een 7.8 gewaardeerd.

Veel geleerd, over veel hobbels gegaan!

Deelnemer cursus Mediawijsheid in de klas

De training is ontwikkeld door Cubiss en Patrick Koning (Koning Willem 1 College, Den Bosch) samen en is gebaseerd op Patrick Koning's boek Mediawijsheid in de klas.

Blended learning

De training Mediawijsheid in de klas is een blended training. Dit betekent dat de training bestaat uit vier klassikale bijeenkomsten en vier online modules. Tijdens de klassikale bijeenkomsten wordt verder ingegaan op de digitale content. Door de blended vorm is het aantal fysieke bijeenkomsten beperkt(er) en is er de mogelijkheid om in eigen tempo en op eigen tijdstippen met (een deel van) de opdrachten aan de slag te gaan. Voorwaarden voor het verkrijgen van het bewijs van deelname is actieve (online) deelname, het houden van een mediawijze presentatie (de eindopdracht) en een fysieke aanwezigheid van 100%.

Voor wie?

Bibliotheek- en onderwijsprofessionals (po, vo, mbo).

Bijeenkomsten

De klassikale bijeenkomsten zijn van 13.00 – 15.00 uur en vinden plaats op:

  • 8 oktober
  • 22 oktober
  • 5 november
  • 26 november

Praktisch

De klassikale bijeenkomsten worden begeleid door Sophie Vijgen, adviseur mediawijsheid bij Cubiss. 

Kosten - Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Deze cursus maakt deel uit van Limburgse provinciale project Jeugd en Onderwijs (0-23 jaar).

Locatie - Cubiss, Mercator 1 Sittard.

Aanmelden

Meld je aan bij Sophie Vijgen, uiterlijk 21 september.

Let op: er kunnen maximaal 12 personen deelnemen aan de cursus.

Locatie

Cubiss Limburg, Mercator 1, Sittard

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.