15
november
2017
woensdag 15 november 2017 / 14:45 tot 17:30, Ds. Pierson College, 's-Hertogenbosch

MediaPakt Regiobijeenkomst

Op woensdag 15 november 2017 organiseert MediaPakt een gratis regiobijeenkomst voor bibliotheekprofessionals, vo-onderwijs en hun samenwerkingspartners uit Noord-Brabant. We laten in deze 2,5u durende sessie inspirerende sprekers aan het woord, er zijn workshops en we laten met praktijkvoorbeelden zien en geven je handvaten hoe je digitale geletterdheid binnen jouw organisatie kan integreren. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om te netwerken. Samen aan de slag met digitale geletterdheid!

Programma

De regiobijeenkomst vindt plaats bij Ds. Pierson College te Den Bosch.  Zij zetten de deuren voor je open voor een interactief programma vol praktische voorbeelden en -handvaten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

  • Welkomstwoord - Marc Dubach
  • Kennismaking locatie - Wat is hun aanpak van mediawijsheid? – Ds Pierson College
  • Mediawijsheid in de praktijk - Interactief aan de slag met een praktijkvoorbeelden – Jennifer de Laet (Niftarlake College)       
  • Toelichting MediaPakt - Wat houdt het in en wat levert het je op? – Cubiss

Achtergrond informatie sprekers en workshops

Marc Dubach
Marc Dubach leeft volgens zijn eigen zeggen 'online', is online strateeg, docent communicatie aan Fontys Hogeschool en vader van 2 opgroeiende dochters. Hij neemt je mee in zijn kijk op mediawijsheid in het dagelijks leven.

Jennifer de Laet
Jennifer Schipper-de Laet heeft als docent vooral de focus op hoe in het onderwijs in te spelen op de snel veranderende wereld. Ze is op het Niftarlake College verantwoordelijk voor de implementatie van ICT in de les. Daarnaast heeft ze op deze school het vak TiN (Toekomst is Nu) en mediawijsheid ontwikkeld. Tijdens deze workshop ga je zelf ‘als leerling’ aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden. Door te doen ervaar je zelf hoe je op jouw school mediawijsheid het beste in kunt gaan  zetten. Neem je smartphone/tablet en/of laptop dus mee!

MediaPakt

Cubiss heeft in november 2016 het MediaPakt gelanceerd; een lerend netwerk dat ervoor zorgt dat mediawijsheid binnen het onderwijs structureel aandacht krijgt. Organisaties die zich aansluiten bij het MediaPakt spreken af om de mediawijsheid van leerlingen en leraren te vergroten en elkaar daarin te versterken door samen te werken en kennis te delen. Dit kan via het online kennisplatform MediaPakt.nl maar ook via offline bijeenkomsten, zoals de regiobijeenkomsten. Ontmoet je collega's uit het werkveld en deel of ontdek inspirerende ervaringen, succesverhalen en praktische tips.

Wij nodigen je dan ook van harte voor deze bijeenkomst uit!

Aanmelden?

Meld je via onderstaand formulier aan!

Informatie

15 november 2017
Ds. Pierson College
Geraert Borchstraat 1, 5212 CZ 's-Hertogenbosch
15:00 – 17:30 (Inloop: 14:45)

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant en deelname van Brabanders is gratis!

Locatie

Ds. Pierson College, 's-Hertogenbosch

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.