25
september
2019
woensdag 25 september 2019 / 15:00 tot 17:30, Bibliotheek Oosterhout, Torenstraat 8

MediaPakt Meet-up thema: Het belang van (online) spelen en gamen

Op 25 september is er weer een MediaPakt- Meet-up. Tijdens de Meet-up gaan we het hebben over het belang van (online) spelen en gamen in het basisonderwijs.

Videogames zijn niet meer weg te denken uit het leven van de meeste jongeren op de basisschool. Zij spelen niet alleen meer videogames, maar ook het kijken naar videogames in streams of eSports wordt voor hen steeds belangrijker.  Dit is terug te zien in het gemiddelde aantal kijkers van videogames op online streamingsdienst Twitch. In 2018 is dit aantal gestegen naar meer dan 1 miljoen kijkers per dag. 

Helaas komt gamen nog te vaak negatief in het nieuws. Denk hierbij aan slaapproblemen, agressief gedrag of gameverslaving. Dat vindt Cubiss jammer, want gamen heeft ook veel positieve kanten.  Samenwerken, storytelling en het verbeteren van digitale vaardigheden zijn hier voorbeelden van. Tijdens deze Meet-up gaan we met elkaar in gesprek over de positieve kanten van (online) spelen en gamen.

 

 

Programma

15.00 uur - Welkom, de koffie en thee staan klaar!

  • Maureen Klomberg (kinder- en speltherapeut) over het belang van spelen vanuit de belevingswereld van kinderen.

  • John van Haaften (Theek 5, mediaconsulent) over het belang van (online) spelen en gamen. John geeft vanuit zijn rol als mediaconsulent informatie over de meerwaarde die games kunnen spelen. Wat leren jongeren eigenlijk van gamen?
  • Maxim van Someren (adviseur Cubiss) vertelt over gamen. Games komen steeds vaker negatief in het nieuws en dat is wat hem betreft niet terecht. Videogames spelen heeft ook veel positieve kanten. Maxim deelt praktische tips hoe je als ouder, leerkracht of bibliotheek aan de slag kunt met mediawijs gamen.
  • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur - Afronden

Locatie

Bibliotheek Oosterhout, Torenstraat 8

Tijd

Van 15.00 uur tot 17.30 uur. 

Locatie

Bibliotheek Oosterhout, Torenstraat 8, 4901 EJ Oosterhout

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement