22
maart
2018
donderdag 22 maart 2018 / 15:15 tot 17:30, Markenhage College Breda

MediaPakt Meet-up - thema: Online gedrag

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

Cubiss heeft in november 2016 MediaPakt gelanceerd; een lerend netwerk dat mediawijsheid binnen het onderwijs structureel aandacht geeft. Organisaties die zich aansluiten bij MediaPakt spreken af om de mediawijsheid van leerlingen en leraren/docenten te vergroten en elkaar daarin te versterken door samen te werken en kennis te delen. Dit kan via het online kennisplatform MediaPakt.nl maar ook in 2018 via live MediaPakt meet-ups, waarbij scholen de deuren openen voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Programma

Tijdens de MediaPakt Meet-up op 22 maart 2018 gaat Ivo Wouters met de deelnemers in gesprek over wat de laatste onderzoeken zeggen: jongeren gebruiken hun mobiel te veel, verkeerd en ze krijgen er last van. Door welke bril bekijk jij deze onderzoeken en het gebruik van media door jongeren? Met jezelf als rolmodel, of is jouw gebruik eveneens storend voor anderen, kennen we de regels niet en doen we ook maar wat als volwassenen? De media van nu zijn nog zo nieuw, dat we eigenlijk nog helemaal niet zijn voorbereid op future proof opleiden. In deze Meet-up gaan we op zoek naar deze nieuwe vormen van media en het gebruik ervan, vorm je direct een eigen professionele mening en leer je op een andere manier naar jongeren kijken.

Wil je alvast wat meer weten over Ivo Wouters? Hij beantwoordde voor ons 3 vragen.

Locatie

De meet-ups vinden plaats bij diverse onderwijsinstellingen. Deze Mediapakt Meet-up vindt plaats op het Markenhage College aan de Emerweg 29 in Breda.

Tijd

Van 15.15 uur tot 17.30 uur. 

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in, aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet.

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag

Donderdag 22 mrt

VO/MBO

Regio Breda, Markenhage College

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

Regio Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Regio Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Regio Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

Regio Tilburg

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Regio Breda (exacte locatie volgt nog).

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.