9
mei
2018
woensdag 9 mei 2018 / 15:15 tot 17:30, Basisschool De Cocon, Hoefstraat 173

MediaPakt Meet-up - thema: Mediaopvoeding

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

MediaPakt is een netwerk voor en door onderwijs- en bibliotheekprofessionals. Organisaties die zijn aangesloten bij MediaPakt hebben de ambitie om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. We versterken elkaar door samen te werken en kennis te delen, met als doel leraren/docenten handvatten te geven om de mediawijsheid van leerlingen te vergroten. Via het online kennisplatform MediaPakt.nl delen we kennis, houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en geven we tips. Daarnaast ontmoeten we elkaar live via MediaPakt Meet-ups. Hierin zetten scholen hun deuren open voor een interactief programma vol met praktische voorbeelden, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Programma

Kinderen van nu groeien op met allerlei media en beeldschermen. Media zijn leuk en kinderen kunnen er veel van leren. Tegelijkertijd is het belangrijk dat kinderen veilig met media om kunnen gaan. Ouders en andere opvoeders willen hun kind hierbij goed begeleiden, maar weten niet altijd hoe. Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van jonge kinderen. Opvoeders zoeken naar tips over geschikte apps en spelletjes, over (voorlees-)boeken, of hebben vragen over veiligheid en schermtijd.

foto krista_0.jpgTijdens de MediaPakt Meet-up op 9 mei 2018 maakt Keynote Speaker Krista Okma (opvoedkundige) ons wegwijs in mediaopvoeding voor jonge kinderen.Je krijgt praktische handvatten en tips waarmee je opvoeders kunt ondersteunen. We kijken hierbij naar de MediaDiamant van mediawijzer.net: een model waarin de verschillende kanten van mediaopvoeding worden belicht; en gaan actief aan de slag met manieren om de MediaDiamant in te zetten bij het ondersteunen van ouders en opvoeders.

Wil je alvast wat meer weten over Krista Okma? Zij beantwoordde voor ons 3 vragen.

Wat haal je uit deze meet-ups?

De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie door Krista Okma (opvoeddeskundige), de aanpak van een onderwijsinstelling, bibliotheek en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie

Deze meet-up vindt plaats bij basisschool de Cocon in Tilburg, Hoefstraat 173.

Tijd

Van 15.15 uur tot 17.30 uur.  Vanaf 15.00 uur staat de koffie klaar.

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in, aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet.

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag

Donderdag 22 maart VO/MBO Markenhage, Breda
Lees hier het verslag

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

De Cocon, Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Regio Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Regio Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

Regio Tilburg

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Basisschool De Cocon, Hoefstraat 173, Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.