5 september, 2018 - 15:15 tot 17:30
/ Regio Roosendaal

MediaPakt Meet-up - thema: Informatievaardigheden

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

MediaPakt is een netwerk voor en door onderwijs- en bibliotheekprofessionals. Organisaties die zijn aangesloten bij MediaPakt hebben de ambitie om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. We versterken elkaar door samen te werken en kennis te delen, met als doel leraren/docenten handvatten te geven om de mediawijsheid van leerlingen te vergroten. Via het online kennisplatform MediaPakt.nl delen we kennis, houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en geven we tips. Daarnaast ontmoeten we elkaar live via MediaPakt Meet-ups. Hierin zetten scholen hun deuren open voor een interactief programma vol met praktische voorbeelden, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Programma

In een wereld vol nepnieuws, filterbubbles en social media is het goed kunnen vinden, verwerken en delen van informatie niet vanzelfsprekend. Hoe ga je hier als school en bibliotheek mee om? Je wilt de leerlingen goed (op weg) helpen op het gebied van informatievaardigheden, maar hoe? Tijdens deze Meet-up gaan we met elkaar in gesprek en verzorgt Maarten Sprenger een lezing over informatievaardigheden in het primair onderwijs. Als specialist kinderinformatie en zoekgedrag bij Wizenoze, werkt hij aan JouwZoekmachine.nl. Hij publiceerde het boek 'Slim Zoeken op internet' (2013) en is momenteel bezig met zijn nieuwe boek ‘Slim zoeken’. 

Ben jij werkzaam in de onderwijs- of bibliotheeksector en wil jij graag meer weten over informatievaardigheden? Kom dan naar de MediaPakt Meet-up op woensdagmiddag 5 september 2018. 

Wat haal je uit deze meet-ups?

De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie

Basisschool Het Talent
Luciadonk 65
4707 VK  Roosendaal

Tijd

Van 15.15 uur tot 17.30 uur. Vanaf 15.00 uur staat de koffie klaar.

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in (onderaan deze pagina in het grijze gedeelte), aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet.

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag Donderdag 22 maart VO/MBO Markenhage, Breda

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

De Cocon, Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Mytylschool Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Basisschool Het Talent, Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

Regio Tilburg

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Regio Roosendaal (exacte locatie volgt nog).

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.