20
juni
2018
woensdag 20 juni 2018 / 15:15 tot 17:30, Mytylschool Eindhoven

MediaPakt Meet-up - thema: De rol van de ouder

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

MediaPakt is een netwerk voor en door onderwijs- en bibliotheekprofessionals. Organisaties die zijn aangesloten bij MediaPakt hebben de ambitie om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. We versterken elkaar door samen te werken en kennis te delen, met als doel leraren/docenten handvatten te geven om de mediawijsheid van leerlingen te vergroten. Via het online kennisplatform MediaPakt.nl delen we kennis, houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en geven we tips. Daarnaast ontmoeten we elkaar live via MediaPakt Meet-ups. Hierin zetten scholen hun deuren open voor een interactief programma vol met praktische voorbeelden, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Programma

Wie is verantwoordelijk voor de ‘problemen’ die ontstaan rondom bijvoorbeeld online gedrag? De ouder of school? Waar ligt de scheidingslijn? Bij taal en rekenen is het duidelijk. Het is de rol van school om het kind deze vaardigheden aan te leren. De ouder ondersteunt, bijvoorbeeld door voor te lezen of samen te tellen. Maar is het ook de taak van het onderwijs om in gesprek te gaan met het kind over online gedrag of ligt die verantwoordelijkheid meer bij ouders? Waar ligt de grens? Wie doet wat? Wat verwacht de school van de ouder? En wat verwacht de ouder van school? Tijdens deze Meet-up gaat het om de brede kijk op (media)opvoeding. Hoe kunnen we zorgen dat dit soort ‘problemen’ bespreekbaar zijn, voorkomen worden en hoe doe je dat samen?

15.00 uur -  De koffie en thee staan klaar!

  • Welkom door Cubiss en Mytylschool Eindhoven. De Mytylschool houdt tevens een presentatie over het gebruik van Virtual Reality binnen bewegingsleer.

  • Keynote Speaker David Kranenburg neemt ons samen met zijn gespecialiseerde co-trainers Hanna van Ommen en Marije Ziedses mee in een inspirerende presentatie over partnerschap met ouders en verantwoordelijkheden online. Ze maken een vogelvlucht langs de theorie. Daarbij komen tal van praktijkvoorbeelden, tips en tools voorbij. Daarna gaan met elkaar in gesprek. 

  • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur - Afronden

Wat haal je uit deze meet-ups?

De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie

Deze meet-up vindt plaats bij Mytylschool Eindhoven, Toledolaan 4 in Eindhoven. 

Poster schermafdruk 2.jpgTijd

Van 15.15 uur tot 17.30 uur. 

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in (onderaan deze pagina in het grijze gedeelte), aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet. We hebben een poster gemaakt die je uit kunt printen (A3) en op kunt hangen in de personeelskamer of digitaal door kunt sturen naar je collega's. Klik hier om de poster te downloaden.

 

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag Donderdag 22 maart VO/MBO Markenhage, Breda

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

De Cocon, Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Mytylschool Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Basisschool Het Talent, Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

Regio Tilburg

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Mytylschool Eindhoven, Toledolaan 4, Eindhoven

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.