13
november
2018
dinsdag 13 november 2018 / 15:00 tot 17:30, Basisschool Tijl Uilenspiegel Deurne

MediaPakt Meet-up - thema: De mediacoach centraal

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

MediaPakt is een netwerk voor en door onderwijs- en bibliotheekprofessionals. Organisaties die zijn aangesloten bij MediaPakt hebben de ambitie om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. We versterken elkaar door samen te werken en kennis te delen, met als doel leraren/docenten handvatten te geven om de mediawijsheid van leerlingen te vergroten. Via het online kennisplatform MediaPakt.nl delen we kennis, houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en geven we tips. Daarnaast ontmoeten we elkaar live via MediaPakt Meet-ups. Hierin zetten scholen hun deuren open voor een interactief programma vol met praktische voorbeelden, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Wat gaan we doen?

Wat is de functie van mediacoach? Waarom zou elke school en bibliotheek (of andere instelling) een mediacoach in huis moeten hebben? En welke rol neemt de mediacoach in? Enerzijds ontwikkelt een mediacoach een theoretisch kader om te starten met mediawijsheid binnen de eigen instelling. Anderzijds ligt de focus op het realiseren van concrete activiteiten rond mediawijsheid. Het tonen van goede praktijkvoorbeelden en concrete tools biedt inspiratie aan collega’s. Een mediacoach kan ook fungeren als aanspreekpunt binnen de eigen instelling voor de pedagogische aanpak van digitale geletterdheid. De mediacoach kan ook een coachende rol op zich nemen binnen zijn/haar team.

Op 13 november 2018 staat de Mediacoach centraal, want elke school en iedere bibliotheek zou een mediacoach in huis moeten hebben. Toch? We gaan het hebben over de rol van zo'n mediacoach. Daarbij gaan we in gesprek met diverse mediacoaches en praten we over praktijkvoorbeelden, mediaplannen, activiteiten, tools, trends en nog veel meer.

Programma

14.45 uur - De koffie en thee staan klaar!
15.00 uur - Aanvang programma

  • Bibliotheek Helmond-Peel zal tijdens de meet-up iets vertellen over hun aanpak, hun toekomstvisie en hoe zij mediawijsheid inzetten in de bieb en op scholen. 
  • Basisschool Tijl Uilenspiegel neemt ons mee in de totstandkoming van het leesschrijfplein en de koppeling die zij hierin hebben gemaakt met mediacoaches.
  • Femke Bartels en Kim Jaspers van Qliq Primair hebben eind 2016 een LOF-aanvraag ingediend om mediawijsheid in hun school te krijgen. Ze hebben inmiddels een interne opleiding opgezet om op iedere school binnen Qliq één media-ambassadeur op te leiden. Tijdens deze Meet-up vertellen zij hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen, wat goed ging, wat minder goed en wat inmiddels de stand van zaken is.
  • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur - Einde

Wat haal je uit deze meet-ups?

De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie

De Meet-ups vinden plaats bij diverse onderwijsinstellingen. 

Tijd

Van 15.00 uur tot 17.30 uur. Vanaf 14.45 uur staat de koffie klaar!

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in (onderaan deze pagina in het grijze gedeelte), aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet.

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag

Donderdag 22 mrt

VO/MBO

Markenhage, Breda

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

De Cocon, Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Mytylschool Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Basisschool Het Talent, Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

Regio Tilburg

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Basisschool Tijl Uilenspiegel
Schutsboom 14
5751 JB  Deurne

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement